Ağlar’ın cenazesi, Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Ovacık İlçesi’ne bağlı Ağdat Köyü’nde toprağa verildi.

Dersim Katliamı sırasında oğlu ve 5 kişiyle birlikte 15 Kasım 1937 tarihinde Elazığ Buğday Meydanı’nda asılarak idam edilen ve bugüne kadar mezar yeri açıklanmayan Seyit Rıza’nın 97 yaşındaki Kızı Leyla Ağlar, önceki gün Dersim’de hakka yürüdü.

Ağlar için Dersim Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine, çocuk ve torunlarını yanı sıra HDP Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, “Kızı, babasının bir mezarını göremeden, kardeşinin mezarını göremeden, bir dua okuyamadan bu topraklarda ebediyete, hakka yürüyor. Leyla Ana sen rahat uyu. Biz pirimizin yeri, mücadelesi için buradayız; burada olacağız” dedi.

KCK operasyonlarından gözaltına alınan cezaevinde kanser hastalığına yakalanması nedeniyle tahliye edilen Aysel Doğan ise Zazaca yaptığı konuşmada, Leyla Ağlar’ın kendilerinin acısı ama aynı zamanda da umudu olduğunu söyledi.

Leyla Ağlar’ın yeğeni Rüstem Polat Dedesi Seyit Rıza’nın mezar yeri belli olmadığı için Bayram’da ziyaret edemediklerini belirterek, “Gözün arkada kalmış gibi gidiyorsun. Dedenin, babanın, kardeşinin mezarı bulunmadı. Sana bu insanlarla birlikte söz veriyoruz. Babanın, dedenin mezarını bulup Dersim’in kutsal topraklarına getirip defnedeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Leyla Ağlar için cenaze töreni düzenlendi.

Ağlar’ın cenazesi Babası Seyit Rıza’nın Ovacık İlçesi’ne bağlı Ağdat Köyü’nde toprağa verildi.