Ercan TOPAÇ

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Şaroğlu, “Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz ve fahiş fiyat artışlarının yarattığı mağduriyet, taşıma uygulaması kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ulaşım ve yemek hizmeti veren firmaları da olumsuz etkileyerek birçoğunu iflasın eşiğine sürüklemiştir” ifadelerine yer verdi.

Şaroğlu, konuya ilişkin şu sorularına yazılı yanıt istedi:

Taşıma işini yüklenen firmaların, hizmet alım ihalesinin yapıldığı tarih ile şimdiki fiyat artışından doğan mağduriyetleri giderilecek midir? Bu konuda geriye dönük bir ödeme yapılması planlanmakta mıdır?

Taşıma uygulaması kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yemek hizmeti sağlayan yüklenici firmalar, gıda ürünlerine yapılan üst üste zamların ardından iflasın eşiğine gelmiştir. Bunun için nasıl bir düzenleme yapılacak, yaşanan hak kaybı nasıl giderilecektir?

Taşımalı eğitimde, ihale dönemleri sürecinde akaryakıtta veya mazotta yaşanacak fiyat artışlarının, ihale bedeline yansıtılacak şekilde şartnameye konulması için bir çalışma yapılması bakanlığınızın gündeminde midir?