HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile partililerin katıldığı açıklamada Gençlik Meclis üyesi Cengiz Fidan, “Bağımlı Olma Özgür Ol!” sloganıyla tüm gençliği ortak bir çatı etrafından birleşmeye çağırdıklarını söyledi.

Gençliğin toplum için en nitelikli güç olduğunu ifade eden Fidan, “Direngen, dinamik ve sorgulayıcı yapısıyla gençlik, tarihinin her döneminde toplumsal devrimlerinin kaçınılmaz öncü gücü olmuştur. Baskıcı güçlerin eliyle mahallelerde, sokaklarda ve caddelerde gençler uyuşturucuyla zehirlenmektedir. Bugün yaşamın her alanında gençlik sadece fiziki baskı değil ruhsal, düşünsel ve zihinsel açıdan da sürekli baskı ve tehdit altındadır” dedi.

Egemen erkek zihniyetin genç kadınlar üzerinde metalaşma yaptığını vurgulayan Fidan,  “Eril zihniyetinin kadının toplumsal yaşamının içerisinde oluşu ve varlığı; yaşamı toparlayan öncülük eden eğiten bir güç olduğundan dolayı sürekli geriletmeye ve dışlanmaya çalıştığı bilinmektedir. Kadını cinsel bir varlık olarak gören ve bedeni üzerinde pazarlık yapan katleden cinsiyetçi zihniyete karşı kadının iradesine, bedenine ve yaşamına her alanda sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

hdp-genclik-meclisi-(2).jpg

Asimilasyon politikalarının son zamanlarda arttığını belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise; “Biz de HDP Gençlik meclisleri olarak buna karşı bağımlı olma özgür ol sloganıyla bir hamle başlattık.  Uyuşturucuya, fuhuşa, tiryakiliğe ve yozlaştırma politikalarına karşı sokak sokak, mahalle mahalle gezerek hem hamlemizi anlatıyoruz hem de bundan sonraki süreçte gençlerimizi bu tarz olumsuzluklara karşı nasıl koruruz şeklinde tartışmalar yürütüyoruz. Halkımızı bu hamleye katılıp genişletmeye davet ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından konuya ilişkin hazırlanan broşürler esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı.

hdp-genclik-meclisi-(4).jpg

hdp-genclik-meclisi-(3).jpg