Fatoş Yiğit’in sunuculuğunu yaptığı programda Türkiye Komünist Partisi (TKP) PMK üyesi Mehmet İnam, Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) adına Gönül Sonbahar, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) adına Genel Başkanı Aysel Tekerek, Sosyalist Meclisler Federasyonu(SMF) adına Tahir Demirtaş,  DDHD belediye başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın birer konuşma yaptı.

Fatih Mehmet Maçoğlu, konuşmasında Ovacık'ta hayata geçirilen programa vurgu yaparak, "Ovacık'ta uyguladığımız program ne Fatih Mehmet Maçoğlu’nun programıdır ne de sadece oradaki on, on beş kişinin kolektif programıdır. Bu program devrimci halkçı yerel yönetimler programdır. Bu program sözün, yetkinin, kararın sizde olduğu bir programdır. Bu program bu coğrafyadaki yaşamı kutsayanların programıdır ve biz bu programı uyguladık. Birlikte yaşayabilme, birlikte üretebilmeyi Fatsa’da Terzi Fikri’den, Diyarbakır da Mehdi Zana’dan öğrendik. Biz bunu halkın yoksullarından, ezilen halklardan öğrendik yani sizden öğrendik siz öğretmenimizsiniz" dedi.

Merkezde de bir model yaratacaklarını söyleyen Maçoğlu, "Dersim’de bir model yaratacağız. Dersim Dünyaya, Türkiye’ye bir model olacak.. Sözün, yetkinin halkın olduğu bir anlayışı örgütlüyoruz. Biz kimseye bir şey vaat etmiyoruz. Biz halka şunu vaat ediyoruz. Halka yalan söylemeyeceğiz. Kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Programın eksik yanlarını sizin yani halkın önerisiyle şekillendireceğiz. Bizler birlikte çalışacağız, meclisler oluşturacağız ve birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çekilen halaylarla açılış gerçekleştirildi.