Konuya ilişkin Sanat Sokağı’nda açıklama yapan CHP Kadın Kolları üyeleri, sözleşmeden çekilmeyle 42 milyon kadının hakkının elinden alındığını belirtti.

Burada kadınlar adına açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Handan Kahraman Şanlı, sözleşmenin devlete sorumluluk yüklediğini belirterek, “Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için devlete sorumluluk yüklemektedir. Psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, zorla evlendirme, cinsel ve ekonomik şiddet de dahil olmak üzere kadınları her türlü şiddetten koruyan en kapsamlı sözleşmedir. Şimdi AKP hükümetine soruyoruz: “Bu sözleşmenin neyinden rahatsız oldunuz?” dedi.

Meclis’te oy birliğiyle kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi, milletin iradesi yok sayılarak feshedilemez diyen Kahraman Şanlı, “İnsan hakları, temel hak ve özgürlükler alanındaki sözleşmeler TBMM kararıyla; yani kanunla alınır. Bu karar açıkça Anayasamızı da yok saymaktır. Kadın cinayetleri politiktir. Biz, Erdoğan’ın TBMM’yi ve hukuku yok sayarak aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız!” diye konuştu.

Kadınlar olarak korkmadıklarını, sinmediklerini ve itaat etmediklerini dile getiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Handan Kahraman Şanlı, “Başta TBMM olmak üzere her platformda bu sözleşmenin gereklerinin yapılmasını sağlamak için kadın hareketiyle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahalleler, meydanlar dahil bizim için mücadele alanıdır. Vicdan sahibi her erkeğin annesi, eşi, kardeşi, arkadaşı olan ve yaşamın eşit ortağı olan kadınlarla beraber olacağını biliyoruz. Biz, hep birlikte bu zulme dur diyeceğiz. Türkiye’ye aydınlık günleri bizler getireceğiz!” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya CHP Milletvekili Polat Şaroğlu, İl Başkanı Ali Mustafa Çelik de katılarak kadınlara destek verdi.