Şükrü Kılıç CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıklarken Hüseyin Yoluk ise; merkez ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen adaylık açıklamasında adaylıklarını açıklayan ikili adına İl Başkan Adayı Şükrü Kılıç konuştu.

Kılıç açıklamasında şunları kaydetti: “Bizler Cumhuriyet Halk Partili dava arkadaşları olarak partimizi ilimizdeki mevcut durumdan kurtararak halk ile bütünleşmiş, gençlik örgütlenmesinde ciddi gelişme kaydetmiş örgütsel olarak genel başkanımızın kenti olmayı hak eden sosyal yaşama damga vuran, toplumsal çözümün adresi olmayı amaç edindik. Hedefimiz partimizi başta saygı, sevgi demokratik merkeziyetçilik ve liyakatin esas alındığı, toplumsal sorun çözme merkezine dönüştürüp halkımızla bütünleştirmektir.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların çözüm adresi olan CHP’nin olduğu bilinciyle tabandan örgütlenerek iktidara hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Bizler partimizin programını, tüzüğünü, ilke ahlak ve duruşunu benimsemiş, liderimiz sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylem ve ifadelerinde de olduğu gibi partimiz; dava adamlığı, ideolojik yeterlilik, parti aidiyeti ve liyakat üzerinden yükselecek sözü bizim siyasi anlayışımıza temel teşkil edecektir.

Makam ve mevkileri şahsileştirmeden, halkımıza hizmet ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek temel felsefemiz olacaktır.

Bundan böyle partimizin il ve ilçe örgütlenmesinde ben yerine bizi koyan, yani yönetimlerde sadece başkanların değil birimiz hepimiz hepimiz birimiz için felsefesi temel ilkemiz olacaktır.

Mazeret yerine marifetleri, zamanı, bilgisi, enerjisi ve inancı olan kadrolar bu partiyi hak ettiği yere taşıyacaktır.

Tabanın sesini duyabilen, fabrikalarda, tarlalarda, işçilerle köylülerle ve hayatın her alanında halk ile bütünleşmiş siyasal bir örgüt haline gelmek amacımızın esasını oluşturmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda heyecanla, azimle ve kararlılıkla sadece seçim dönemlerinin gelmesini beklemeden her zaman her yerde ve sürekli yükselen bir yoğunlukla çalışan, yerelde ve genelde partimizi iktidar yapmak şiarı ile yaklaşan merkez ilçe ve il başkanlığı seçimlerinde partimizi en iyi şekilde temsil edecek sosyo-politik donanıma sahip kadrolarla, çok kıymetli yol arkadaşlarımızın ve halkımızın yoğun talepleri üzerine adaylığımızı açıklamaya karar vermiş bulunuyoruz.

Bu hedef doğrultusunda siz saygıdeğer katılımcılar ve partili arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.”