Kayyumlara karşı olduklarını belirten İl Başkanı Kılıç, “Herkesin belediyesi; herkesin başkanı olabilecek vizyonla belediye talibiz ve Çok iddialıyız. Çünkü gerçek anlamda halkına hizmet edecek bir belediye başkanına ihtiyaç var. Sorunlarımızın çok olduğunu iyi biliyorum. Kayyumla belediyemiz yönetiliyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin her yerinde halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanının alınıp oraya kayyum atanmasına karşıyız, bunu pratikte de göstermişizdir” dedi.

KILIÇ, “HALKTA YENİDEN KAYYUM ATANACAK ENDİŞESİ VAR”

Halkta yerel seçimlerin ardından yeniden kayyum atanacak endişesi olduğunu dile getiren Kılıç, Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla bu propagandanın bir parçası olmayacağız. Halkın iradesi nasıl tecelli etmişse; hangi partiden olursa olsun biz o iradenin yanındayız. CHP örgütleri olarak halkın iradesine asla saygısızlık yapmayız. Biz asla böyle söylemin tarafı olmayız.  Bu konuda özellikle halkımızın bunu o şekilde bizim sesimizden duymasının mümkün olamayacağını söylemiş olayım” diye konuştu.

“SORUNLARI BİLEN ADAYI SEÇECEĞİZ”

2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde sorunları bilen bir adayı tercih edeceklerine vurgu yapan CHP İl Başkanı Şükrü Kılıç, “Toplumda karşılığı olan kendisi için değil hizmet için gelen, buradaki sorunları, olumsuzlukları bilen ve bunları giderme noktasındaki azmini görebileceğimiz adayları düşünüyoruz. Bu konuda halkımızın bize güvenmesini ve desteklemesini isteriz.  Biz asla halkımıza yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyeceğiz ve birlikte bu kenti kendi öz değerlerine yöneteceğiz. “Herkesin belediyesi herkesin belediye başkanı” sloganıyla çalışmamızı başlatıyoruz.  Herkese kapımız açık. Bu noktada gazeteniz yoluyla vatandaşlara şunu söylemek istiyoruz; gelsinler bu kenti beraber yürütelim.  Yarın çocuklarımızın bize teşekkür edebileceği belediye anlayışıyla bu süreci tamamlayalım. Genelge ile birlikte 1 Ocak 2019 tarihinde resmi süreç başlayacak.  Bizim de partimizin öncesinden adaylarını belirlenmesi için bir takvim açıklandı. 01.10.2018 ile19.10.2018 tarihleri arasında belediye başkanlığı aday adaylarının, il genel meclis üyelerinin başvurularını alacağız” şeklinde konuştu.

Kentin genel sorunlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Şükrü Kılıç ana başlıklarıyla şunları dile getirdi:

FESTİVALLERE İLGİ AZALDI

İlimizin önemli sorunlarından birisi son yıllarda festivale karşı ilgi azaldı. Oysaki festival bu kentin dışarıya açılan penceresiydi.  Buradaki bazı ambargoların kırılması yönünde özellikle Dersim derneklerinin işin içinde olduğu Tunceli Belediyesi ortaklaşa düzenlenmiş olduğu festivaller her geçen gün festivalin ağırlığını, biçimini, festivalin beklentilerini karşılamayacak hale geldi. Bu halktan aldığımız eleştirilerden biridir.  İl teşkilatını olarak festivali çok önemsiyoruz. Festivalde bir siyasi partinin propagandası değil, halkın duygu, düşünce ve inançsal yapısına bir argüman olacağını savunuyorum.

Kültür ve doğa festivali diyoruz. Gelen insanlar bizim kültürümüzü, inancımızı bilmeli ona saygı duymaya gelmeli. Ama gelen insanlar; yapılan programlar Dersim kültürünü bir şekilde asimile ediyorsa, biz de başta birey olarak sonra CHP olarak asimilasyonun kimler tarafından gelsin karşısında dimdik bir şekilde olacağız.

İNANCIMIZIN SİYASETTE KULLANILMASINI KINIYORUM

İnanç konusuna değinmek gerekirse; bize de halkın bir kesimi tarafından eleştiriler geliyor. CHP neden bilboardlara Muharrem matemiyle ilgili neden reklam verilmiyor.  Biz kendi gelenek ve göreneklerimize gönülden bağlıyız. Bizim inançlarımızın hangi siyasi parti olursa olsun, hangi kurum olursa olsun siyasi partinin inançlarımız üzerinden siyaset yapmasını ve bunu kullanıyor olmasını şiddetle kınıyoruz. Bu doğru bir davranış değil. Burada popülist bir yaklaşım var.  Bizim üzerine yemin ettiğimiz, üzerine akan suların durduğu 12 imamımız, Düzgün Babamız ve ziyaretlerimiz siyasete alet olacak ve billboardlara reklam verilecekse ben bunu saygısızlık görürüm. Siyasi partilerinin bunları yapmaması lazım. Aşureler dağıtılıyor, sessiz sedasız yapılmalı. Biz de aşuremizi sessiz sedasız dağıttık. Çünkü biz ibadeti siyaset için değil hak için yapıyoruz.  Bu tür kirli propagandalara inanç önderlerimizin alet olmaması gerektiğini ve bu konuda yapılan yanlışı da en yüksek sesle dile getirmelerini  gerektiğini düşünüyoruz. 

ÇOCUKLARIMIZIN ÖNÜ MÜLAKAT ALTINDA KESİLİYOR

Belediyeciliğin asıl görevleri dışında kültürel, sosyal ve eğitim alanında görevleri de var. Kentimizin en önemli özelliği eğitimdir. Dünyanın neresine giderse gidin Tunceli değince ilk akla eğitim gelir.  Yöre insanı başarılıdır. Son yıllarda başarılı öğrencilerimizin önü mülakat altında kesiliyor olsa da biz bunların mücadelesini vereceğiz.  Tüm engellemelere rağmen tüm kurumlarda yer alacağız. Şu anda öğrencilerimizin burs talepleri var, gücümüzün yettiği kadar burs vermeye çalışıyoruz. Ama belediyeyi alırsak ne yapıp edip çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu bizim şeref sözümüz olsun biz çocuklarımızı asla yarı yolda bırakmayacağız.

KÜLTÜR VE İNANÇ ASİMİLASYONU VAR

İl dışında yaşayan bizden daha fazla Dersimli olan, bedeni farklı yerde olsa da kalbi Dersim’de atan insanlarımız buraya geldiklerinde burada bir yozlaşmanın, burada bir kültür asimilasyonu olduğunu bize söylüyorlar. Bununla ilgili olarak da Dersim yine kendi özüne kimliğine dönecektir.  Bizler Tunceli Belediyesi’ni, insanlarının girip rahatça konuşup çay ve kahvelerini içebileceği bir belediye vadediyoruz.