CHP Tunceli İl Başkanlığı’nda adaylığını açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenleyen Eğitimci Ali Mustafa Çelik’e Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, il başkanlığına aday olması beklenen ancak bu kararından vazgeçen Hıdır Mercan da destek verdi.

Açıklamasına Müslüman ülkelerde yaşanan sorunlara değinerek başlayan Çelik, “Ne yazık ki partimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup bize miras bıraktığı aydınlık Türkiye Cumhuriyeti de bugün İslam ülkelerinin içinde bulunduğu bu bataklığa doğru sürüklenmektedir.

egitimci-celik-(2).jpg

Çağdaş uygarlık, akıl ve bilim, laik demokratik düzen bugün yerini şeriat düzenine, köhne zihniyete, din istismarcılarına bırakmaktadır. Yüce meclisimiz by-pas edilmekte, Sünni İslam temsilcisi Diyanet İşleri Başkanlığı topluma yön veren esas kurum haline getirilmektedir.

Türkiye’de sivil toplum örgütleri, bilim yuvası üniversiteler, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, basın ve medya kuruluşları susturulmuştur. Konuşanlar ise zulme uğramakta, işinden atılmakta, zindanlara atılmaktadırlar. Bu düzenin böyle devam edemeyeceğini gören genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tüm toplumsal kesimleri bir araya getirmiş ve millik ittifakı dediğimiz demokrasi cephesini yaratmış ve 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde Türkiye’mizi bu karanlık tünelden bir nebze de olsa çekip almıştır. Umutlarımızın yeniden yeşermesini sağlamıştır” dedi.

PARTİNİN TEMSİLİYET SORUNU VAR

CHP’nin ilde temsiliyet sorunu olduğunu söyleyen Ali Mustafa Çelik, “Göreve gelen başkanlarımızın, genel merkezimizi, örgütlerimizi, üyelerimizi, seçmenlerimizi ve hatta Tunceli’mizi temsil etme sorumlulukları vardır. Bu sorumluluk ağır bir sorumluluktur.

Bilgi ister, dirayet ister, mücadele ruhu ister, kültür ister. Partimizin ilke ve değerlerine bağlılık ister. Yol arkadaşlığı hukukuna bağlılık ister. (inancımızda yol hakkı çok kutsaldır.)

Partimiz, ilimizde ne yazık ki gereği gibi yönetilemiyor, yönettirilmiyor. Bir kongre döneminde yani 2 yılda 4 il başkanı ile çalışmak durumunda kaldık. Bunun ayrıntılarına burada girmek istemiyorum. Bizim artık halka güven veren, ne yaptığını bilen, sorumluluğunun bilincinde olan, toplumun sorunlarına, çevre sorunlarına duyarlı güçlü bir örgüt yapısını inşa etmemiz gerekiyor. Fitne, fesat, ayak oyunları, kirli oyunlar, kumpaslar bu partiye, bizlere, bu topluma, Tuncelililere yakışmaz. Demokrasiyi içimize sindirmemiz, hak hukuk adalet çizgisinden hareket etmemiz gerekiyor. Partimizin de inancımızın da esas ilkesi budur.

Biz burada, Tunceli’de, Dersim’de genel başkanımızın memleketinde bize yakışan, bu halka yakışan güçlü bir örgüt yapısını oluşturmak ve bu halkın sorunlarına çözüm bulmak durumundayız.

Bunu yapamazsak, bize yazıklar olsun diyorum. Çocuklarımıza sahip çıkamazsak onları mutlu edemeyeceksek, bize yazıklar olsun diyorum. Kadınlarımıza sahip çıkamazsak bize yazıklar olsun diyorum. Bu kirli düzene karşı mücadele edemeyeceksek bize yazıklar olsun diyorum” diye konuştu.

egitimci-celik-(5).jpg

BİRLİK VE BERABERLİKLE BAŞARABİLİRİZ

Uzun süredir birlikte siyasi bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Çelik, “Hepiniz bu yüce görevi, fedakarca ve onurlu bir şekilde yürütmektesiniz. Bu halka hizmet etme aşkımız, sevdamız ilke ve değerlerimiz ışığında, yılmadan, yorulmadan devam edecektir. Birbirimize karşı olan sevgimizi, saygımızı, güvenimizi, inancımızı, bağlılığımızı, dostluğumuzu ve dayanışmamızı sürdürmek, birliğimizi, beraberliğimizi sağlamak durumundayız. Böyle olursak başarabiliriz. Böyle olursak topluma güven verebiliriz. Böyle olursak bu halka hizmet edebiliriz. Böyle olursak çocuklarımıza, torunlarımıza sahip çıkabiliriz. Böyle olursak halka umut olabiliriz.

İL YÖNETİM KURULU AYAK OYUNLARIYLA GÖREVİNDEN ALINDI

İl yönetim kurulunun bir süre önce bir takım ayak oyunları ile görevinden alındığını kaydeden Ali Mustafa Çelik, “İtham ve iftiralara maruz bırakılan arkadaşlarımızın onuru ve şerefiyle oynandı. Hakları yendi. Genel başkanımız yanıltıldı. Görevlerinden alınan kıymetli canlarım, biz sizlerin dürüst, namuslu, şerefli olduğunu biliyoruz. Biz sizlerin görev ve sorumluluğunuzu en iyi şekilde yerine getirme gayreti ve çabası içinde olduğunuzu biliyoruz. Biz sizlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan sevdanızı, aşkınızı, muhabbetinizi çok iyi biliyoruz. Siz utanılacak, ayıplanacak, yüz kızartacak bir şey yapmadınız. Siz rahat olun, huzurlu olun. Bir gün mutlaka adalet yerini bulacaktır. Ne diyor genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, siz doğru durun eğri belasını bulur” şeklinde konuştu.

egitimci-celik-(4).jpg

 TOPLUM CHP LİMANINDA KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEK İSTİYOR

Toplumun, demokrasinin, toplumsal barışın ve kurtuluşun kalesi olarak CHP’yi gördüğünü dile getiren Çelik, “Ondan sorunlarına sahip çıkmasını, çözüm bulmasını bekliyor. Kendisini CHP limanında güvende hissetmek istiyor. Bu bakımdan, yüreği güzel arkadaşlarım, bu görev bizlere düşüyor. Hepimize düşüyor. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle, omuz omuza, bu yüce görevi üstlenmemiz, sokak sokak, kapı kapı dolaşmamız gerekiyor” dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İl başkanlığına aday olması yönündeki telkinleri hatırlatan Ali Mustafa Çelik, “Bana güvenerek, bana inanarak partimizin Tunceli İl Başkanlığı görevini üstlenmemi öneriyorsunuz. Çağrıda bulunuyorsunuz. Ben bu şerefli görevi bana önermenizi çok değerli, çok anlamlı, çok önemli buluyorum. Ben her zaman partimin emrinde olduğumu, örgütümün emrinde olduğumu, arkadaşlarımın emrinde olduğumu ifade ettim. Bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceğimi bilmenizi isterim.

Bana layık gördüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli İl Başkanlığı görevine teveccühünüzle aday olduğumu, partili arkadaşlarıma, örgütlerimize, delegasyonumuza ve kamuoyuna saygıyla ilan ediyorum.

Bu inanç ve kararlılıkla yüreğini ve sevdasını ortaya koyan siz değerli arkadaşlarımla, canlarımızla birlikte bu yüce ve onurlu görevi sizlerle beraber tüm partililerimizle birlikte büyük bir aşkla, en iyi şekilde yerine getireceğime huzurunuzda namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” ifadelerini kullandı.