Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye katılım oldukça yüksek oldu.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, yeni seçilecek yönetime vatandaşlara hizmet odaklı çalışmalar yürütmeleri tavsiyesinde bulundu.

Tüfenkçi, “Biz kendini kimsesiz hisseden herkesin yanında olacağız. Onların kimi ve kimsesi olacağız. İşte bu teşkilat olacak, bizler olacağız. Bakan olarak yanlarında olacağız, milletvekilleri olarak yanlarında olacağız, il başkanları olarak yanlarında olacağız.” diye konuştu.

Tunceli’nin insana verdiği değerin, barışa olan özleminin tüm Türkiye’ye örnek olacağını belirten Tüfenkçi, “Biz bir yandan ülkeyi büyütmeye çalışırken, bir yandan da terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Sizin kardeşliğiniz, sizin sevginiz, sizin barışa olan özleminiz, 80 milyonu barışla buluşturacak, 80 milyonu kardeşlikle buluşturacak.” dedi.

 

Tüfenkçi’nin ardından söz alan AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise, “Bir hemşeriniz olarak burada olmaktan çok mutluyum. Tunceli, Bingöl fark etmez. Dersim dediğiniz zaman Bingöl de bunun için de Tunceli de bunun içinde. Terör en büyük zararı bu bölgede yaşayan insanlarımıza verdi. En büyük zararı da gençlerimiz gördü. Terör olmasa bu güzel tabiat, bu güzellikler, terek tabiat turizmi için, gerek inanç turizmi için değerlendirilmez mi? Bu dağlar hayvancılık potansiyeliyle, endemik bitki çeşitliliğiyle değerlendirilmez mi? Diğer taraftan bu genç nüfusumuzla özellikle emek çoğunluğu olmak üzere birçok sektör burada gelişmez mi? İnanın gelişir. Tunceli’nin kalkınmaması için, gelişmemesi için hiçbir sebep yok. Yeter ki huzur ve güven ortamı olsun.” dedi.

Huzur ortamının sağlanmasıyla Tunceli’nin kalkınmanın önündeki en büyük engelin kalkacağına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kalkınmanın geliştiği bir ortamdan en fazla gençler istifade edecektir. Terör ekonominin düşmanı olduğu gibi demokrasinin de düşmanıdır. Terörün olmadığı bir ortamda hem kalkınmanızı hızlandırırsınız hem de demokratik haklarınızı çok daha güzel bir şekilde kullanırsınız. Terör özgürlüklerin düşmanıdır, demokrasinin düşmanıdır. Siyasi görüş farklılıklarımız ne olursa olsun, sandıkta hangi partiye oy vermiş olursanız olsun terör konusunda ilkesel bir duruş sergilememiz lazım. Hepimizin kimsen gelirse gelsin, ister PKK olsun, ister DAEŞ olsun, ister FETÖ olsun ister DHKP-C olsun, bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tavır sergilememiz lazım. Bu noktada da ben Cumhuriyet Halk Partisi il başkanınıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Tunceli, çukur siyasetine karşı, teröre karşı dik bir duruş sergiledi. Ak Parti’siyle diğer siyasi partileriyle. Bundan dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyor ve takdir ediyoruz. Olması gereken budur. Bütün Türkiye’de de bunun olmasını temenni ediyoruz. Bütün siyasi partilerin bunu yapmasını temenni ediyoruz. Çünkü terör siyasetin de düşmanıdır. Terörün olduğu yerde sivil siyaset olmaz, demokratik siyaset olamaz. Terörün olmadığı yerde her türlü farklılıklarımızla demokratik siyaseti yapma imkanımız olur.”

Yılmaz, konuşmasının ardından kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.  

kongre-(3)-tile.jpg