Adalet yürüyüşünün 17. Gün yürüyüşüne katılmak için, Beylikdüzü CHP’lilerle birlikte sabah saat 7.00 de araçlarla hareket ederek, saat 9.00 da Sakarya’ya varış yaptık.

Yürüyüş havaların sıcak olması nedeniyle saat 8.00’de erken başlamış, bu nedenle yürüyüşün ilk etabına katılamamıştık.

Yürüyüşe katılanlar arasında Antikapitalist Müslümanlar birliği, kadın örgütleri, Eğitim Sen. Beşiktaş taraftar grubu, İl ve ilçe dernekleriyle birlikte yazar İhsan Eliaçık, Türkan Elçi ve CHP milletvekilleri de adalet yürüyüşüne katılarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiler.

Adalet yürüyüşüne yönelik olarak, gerek iktidar kanadında yapılan açıklamalarda, gerekse de yandaş gazeteler aracılığıyla yapılan açıklamalarda, provokasyon olacağının belirtileri Düzce’de başlamış, ardından Sakarya’da artarak devam etmiştir.

Yürüyüşün ikinci etabını takip ettiğim yol boyunca, adalet yürüyüşçülerine yönelik olarak araçlarla kornalar çalınarak, Rabia işaretleri yapılarak tepki gösterildi. Yol boyunca bu tepkiler, yürüyüşün ikinci etabının sonuna kadar devam etti. Yürüyüşün ikinci etabı tepkilerin ardında saat 12.00’de tamamlandı.

Yürüyüş havaların çok sıcak olması nedeniyle saat 17.00’ye kadar beş saatlik bir ara verildi. Aranın uzun olması nedeniyle bir grup yürüyüşçüyle birlikte Sakarya’nın Sedirvan ilçesinde ormanların arasında bulunan dinlenme tesislerine gittik. Gelenler arasında İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile CHP Sedirvan ilçe başkanı Sabahattin Gülbaş da vardı.

Dinlenme tesislerinde Milletvekili İlhan Cihaner adalet yürüyüşüne katılanlarla birlikte bir sohbet gerçekleştirdi.

Yapılan sohbetin ardından saat 17.00 de başlayacak yürüyüşün üçüncü etabına katılmak için tesislerden ayrılarak, yürüyüş alanına döndük.

Yürüyüş saat 17.00’de Hak, Hukuk, Adalet sloganlarıyla başladı. Yürüyüşçüler Sakarya’ya yaklaştıkça tepkilerde o oranda da artarak, yürüyüşçüler provoke edilmeye çalışıyordu. Yürüyüşçüler tepkilere alkışlarla karşılık veriyorlardı.

Kimi Protestocular araçlarıyla kitlenin yanında geçerek DOMBRA parçası çalarak, kimi Protestocular araçlarıyla geçerken RABİA işaret yaparak, kimi Protestocular el, kol hareketleri yaparak yürüyüşçüleri tahrik etmeye çalışıyorlardı.

Adalet yürüyüşçüleri Polise tepki göstererek Protestocuların bunları yapmasına niçin izin veriyorsunuz tepkisine, Polis “ onlar yürüyüşü provoke ediyorlar siz onlara uymayın ” şeklinde yanıt verdi.

17. gün Adalet yürüyüşü Protestolar arasında Sakarya’da tamamlandı.

KENAN KANDİL