Dersim merkez Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu özlemleri, belediye sayesinde çözüme kavuşturuldu. 2981 sayılı yasaya göre Tapu Tahsis Belgesi bulunan fakat bu alanın kısmen Afete Maruz Bölge olması ve imar planlarının sorunlu olması gibi nedenlerle bugüne kadar tapuları verilmeyen 180 yurttaşa, tapuları Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu tarafından verilmeye başlandı.
Yurttaşlara tapu dağıtımında konuşan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İnsanların barınmasının temel insan haklarından biri olduğu gerçeğinden hareketle tapuları hak sahiplerine teslim etmeye başladık. Bu alanlarla ilgili mahalle toplantılarında yapmış olduğumuz çalışmalarda sonuçlanan şey 30- 40 yıla yakındır tapularının verilmediği ve bu alanda tapu sorununun yaşandığıydı. Bunun yanında sınırların belirlenmemesinden kaynaklı birtakım sorunlar yaşandığı mahallede yaptığımız toplantılarda ortaya çıktı. Bizler de bu alanlara dair imar çalışması yaptık” dedi. 
Mahallede meclis kararıyla uygulama imar planı gerçekleştirildiğini kaydeden Maçoğlu, “Belediyemizce bu alanda yapılan 18. Madde İmar Uygulaması kesinleşmiş ve tescil edilerek İmar uygulamalarının kesinleşmesi üzerine, 1980’li yıllarda gecekondu yasasına göre tapu tahsis belgesi verilen halkımızın, haklarının korunması ve tapularının verilmesi için belediyemizce yaklaşık iki yıldır yapılan çalışmalar sonuçlandırılarak tapular verilmeye başlandı. Yapılan bu çalışma sonucunda, Alibaba Mahallesi’nin yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen sorunu çözüme kavuşturulmuş, yoksul halkımızın tapularına kavuşması sağlanmıştır” diye konuştu.
İlk etapta 10 yurttaşa tapuları dağıtılırken önümüzdeki günlerde hak sahiplerine tapularının dağıtımına devam edileceği belirtildi.