Kapatma kararının ardından 4 bin civarında karma engellinin bulunduğu kentte, kapatılan derneğin eski yönetimi ve üyeleri Tunceli Bedensel Engellileri Destekleme Derneği adıyla yeni bir dernek kurdu.

Yeni derneğe ilişkin bilgi veren Tunceli Bedensel Engellileri Destekleme Derneği kurucu üyesi ve başkanı Ali Arslan, eski derneklerinin 1999 yılında rahmetli Bedri Es tarafından kurulduğunu ve o günden kapatıldığı tarihe kadar kentteki engellilere hizmet verdiğini söyledi.

Şubenin kapatılmasında kendilerinin herhangi bir kusuru bulunmadığını ve kanunlara aykırı bir iş ve işlem yapmadıklarını ifade eden Arslan, “Daha önce tamamen kanunlar çerçevesinde kalarak görevimizi yaptık bundan sonra da aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Genel merkezin bu anlamdaki kusurlarının bizimle hiçbir alakası yoktu. Şubenin kapatılmasıyla biz de yolculuğumuza yeni kurduğumuz dernekle devam etmeyi düşündük. Derneğimizin kurulmasında başta Valimiz Sayın Osman Kaymak olmak üzere Vali Yardımcımız Sayın Hasan Çiçek’in önemli destekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Halkımızdan şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yanımızda olmalarını bekliyoruz” dedi.

Eski dernek zamanında engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Arslan, “Biz yönetim olarak son bir yılda engellilere manuel sandalye, akülü tekerlekli sandalye teminini başta olmak üzere çeşitli desteklerde bulunmuştuk. Şu an geçici bir yerde kalıyoruz. Derneğimizin eski yerini yasal prosedürlerin yerine getirilmesiyle yeniden alabileceğiz. Belki küçük bir yer ancak bizlerin sıcak buluşmasına yetiyor. Yerimize yeniden kavuşmamızla birlikte engellilere yönelik desteklere imkanlarımız ölçüsünde devam edeceğiz” dedi.

Kurulan derneğin önemli maddi sıkıntıları olduğunu da ifade eden Arslan, “Bu nedenle halkımızın bizlere karşı duyarlı olmasını bekliyoruz. Derneğimize bağış yapabilecekleri gibi sorun ve sıkıntılarımızı sosyal medyadan takip ederek çözümü konusunda katkıda bulunabilirler. Yine işadamlarımızdan özellikle tekerlekli sandalye ve hasta bezi konusunda destek bekliyoruz” diye konuştu.

ARSLAN, “KENTTE ENGELLİ DERNEĞİ ZORUNLU”

“Keşke engelli olmasa da derneğe de ihtiyaç duyulmasa” diyen Ali Arslan, “Maalesef ilimizde karma engelli sayısı 4 bine yakın. Bu anlamda kentte engelliler derneğine ciddi gereksinim var. Eski derneğimiz kapatıldıktan sonra yenisini açmayabilirdik. Ancak burada yaşayan engelli arkadaşlarımızı böyle bir yapıdan mahrum bırakmak istemedik. Çünkü şunu gördük 1999 yılında kurulan derneğimiz engellilerin görünürlüğünü ve sosyal hayata katılımını önemli ölçüde etkiledi” şeklinde konuştu.

 Arslan, yeni kurulan derneklerinin genel kurulunu gerçekleştirmesinin ardından engellilere yönelik sosyal projeler hazırlamaya başlayacağını da sözlerine ekledi.