Açıklamada, metal işçilerine de destek çağrısında bulunuldu.

Düzenlenen açıklamada konuşan Yol-İş Temsilcisi Bedri Kırmızıtoprak, 8 bin 761 üyenin Yargıtay kararına rağmen 39 aydır kadroya alınmadığını söyledi.

Kırmızıtoprak, Yol-İş sendikası olarak, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalıştırılan Yol-İş üyesi 8761 işçi, mahkeme ve Yargıtay kararlarına rağmen 39 aydır kadroya alınmadı. Bunun üzerine Yol-İş sendikası olarak, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Grev kararları yasaklanan metal işçilerine de destek veren Kırmızıtoprak, “İktidar, patronlarla işbirliği yaparak 15 bin işçi ile başlayan Metal -İş önderliğindeki grevi, milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesi ile 2 ay erteledi. Bizler biliyoruz ki milli güvenlik dedikleri aslında patronların ve sermayenin korunmasıdır. Bu ülkede her değeri yaratan ve üreten işçiler, asgari ücret sınırındaki ücretlerle açlık ve ölüm arasındaki bir hayata itiraz ediyorlar. Milli güvenlik bir aldatmacadır. Asıl amaç, insanca yaşamak için bir ücret talep eden işçilerin grevini yasaklamadır. Bizler tüm sendikaları, örgütlü-örgütsüz işçileri, emekçileri bu hak gaspı karşısında dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.