Tunceli Üniversitesi’nden ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, YÖK Başkanını ziyarete, Boztuğ’un yanı sıra BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Demirel, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Pertek belediye Başkanı Kenan Çetin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice ve Dersim’de İklim Gazetesi Sahibi Ergüder Öner katıldı.

 

rektor_ic1.jpg

 

Ziyarette Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli halkının en hassas olduğu konulardan biri olan baraj yapımıyla ilgili üniversite tarafından konunun uzmanlarından bir komisyon kurulacağını söyledi.

UNESCO tarafından “İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi”ne semahın eklenmesiyle ilgili Prof. Özcan’a bilgi veren Prof. Boztuğ, “Cem İbadetinde Semah” konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenmesi kararının alındığını belirtti.

 

Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli halkının en hassas konularından olan ana dil ile ilgili olarak üniversite tarafından çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Doğu Dilleri ve Lehçeleri Bölümünün kurulması ve bu bölümde Zazaca ve Kurmançca programlarında eğitim yapılması konusunda destek istedi.

 

rektor_ic2.jpg

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da, Rektör Boztuğ ve beraberindeki heyetin tüm önerilerine sıcak baktığını ve Tunceli Üniversitesi’ni her zaman desteklediklerini ve desteklerine devam edeceklerini bildirdi.