Dersim Yenigün Kadın Derneği, Kobane’den göç eden kadın ve çocuklar için belirlediği listeyle birlikte iki hafta sürecek yardım kampanyasının startını verdi.

Bebek maması, çocuk bezi, bebekler için ilaç ve hijyen malzemeleri, süt, bebek kıyafetleri, yorgan, battaniye ve çocuk kıyafetleri, kadınlar için ise; hijyen malzemeleri, palto, çorap ve her türlü gıda malzemesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yenigün Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Argın Taşkale, düzenledikleri yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Dernekte düzenlenen ve dernek üyesi kadınların da katıldığı toplantıda konuşan Dersim Yenigün Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Argın Taşkale, “Aylardır Ortadoğu’da bir savaş sürüyor. Ağır silahlar, tank ve topuyla IŞİD eliyle Ortadoğu’ya kanı ve ölüm yağıyor. Kobane Ortadoğu’da küçük bir toprak parçası. Aylardır tüm dünyanın düşürme ateşiyle yanan gözleri bu küçük toprak parçasının üzerinde. Kabone’de iki ordu çarpışmıyor. Bir tarafta barbar, katliamcı, soykırımcı, tecavüzcü, kadın düşmanı, insanlık düşmanı, Emperyalistler ve bölge gerici devletleri adına Suriye ve Kobane halkına karşı vekalet savaşı yürüten, dünyanın dört bir yanından devşirilmiş taşeron IŞİD’in yürüttüğü bir işgal savaşı var. Diğer tarafta kendi öz yurtlarını, evlerini, çocuklarını, özgür-onurlu yaşam sürme hakkını savunan Kobane Halkı var” dedi.

kadin_ic-010.jpg

KIZKARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURUYORUZ

Ortadoğu’da kız kardeşlerimiz tüm bu vahşi tabloya karşı direniyor, hayatı yeniden kurmaya çalışıyor diyen Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Argın Taşkale, “Sınırın ötesinde diye düşündüğümüz kadınlar bizim kız kardeşlerimiz. Elbette kız kardeşlik sadece bir kan bağı değildir. Kız kardeşlik birbirini anlamaktır, kız kardeşlik birbirinin derdine ortak olmaktır; kız kardeşlik birbirinin acısını acısı yapmaktır. Kobane’de savaşan kız kardeşlerimizin, “Neden savaşıyorsun” sorusuna cevabı, hepimiz için verilmiş bir cevaptır. Çünkü IŞİD kazanırsa en çok kadınlar kaybeder. İşte kız kardeşlik köprüsü budur. Hayata uzanan iki sınırı buluşturan ortak yaşamı kurduran yalnız olmadığımızı hatırlatan bir köprüyü kuruyoruz burada. Bu Ortadoğu’nun orta yerinde kadınlar üzerine baskı kuran her türlü otoriter, dinci, gerici, antidemokratik yönetime karşı mücadele eden bir kız kardeşlik için savaş ortasında bile her türden eğitimin gerçekleştiği kadın evini, kadınlara yönelik işlenen suçları ele alan kadın adalet divanını, dili, dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun tüm kadınlara erkeklerle eşitsiniz diyerek bu eşitliği somut güvenceye alan yasaları işleten bir kız kardeşlik” diye konuştu.

Dersim halkı olarak savaşın en başından beri maddi manevi her türlü desteği sunmak üzere çalışmalar yürüttük, yürütüyoruz ifadelerine kullanan Taşkale, “Derneğimiz de bu çalışmaların bir parçası oldu. Kapı kapı gezip, Kobane’yi anlattık, hiçbir kapıdan da elimiz boş dönmedik. Başta kadınlar olmak üzere herkes büyük bir özveri fedakarlık göstererek dayanışmada bulundular. Şimdi kadınlar olarak kız kardeşlerimizin mücadelesi için kurduğumuz köprüde el ele tutuşalım diyoruz. Dersimli tüm kız kardeşlerimizi bu soğuk kış gününde bu dayanışmanın bir parçası olmaya çağırıyoruz ne geliyorsa elimizden. Belki bir mont alırız belki kendimizi öreriz patiğini ceketini, belki evdeki ekmeğimizi aşımızı paylaşırız. Ama bu kardeşlik köprüsüne tüm kadınların bir tuğla koymasını bekliyoruz. Bu köprü kız kardeşliğimizin simgesi olsun ve diyoruz ki; sen de bir tuğla koy ki örülsün köprümüz sen de bir tuğla koy ki yaşasın kız kardeşliğimiz” şeklinde konuştu.