Vali Güner mesajında şunları kaydetti: “Engelli vatandaşlarımızı insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, onları topluma kazandırmak bizim en önemli sorumluluğumuzdur.

 

       Hep birlikte engelsiz bir yaşam için çalışmalıyız, engelliler konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması gerekmektedir.

 

       Engellilere daha kolay yaşanılabilir bir ortam bırakmalıyız.

      

“ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir. Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır. Bu insanlarımızın evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları amacıyla devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.

 

       Engellilik sadece engelli vatandaşlarımız ve ailelerini değil, tüm toplumu ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bu nedenle Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yaşamlarını daha iyi şartlarda ve başkalarına muhtaç olmadan sürdürmek, onlara daha güzel yarınlar sunmak adına, bugüne kadar yapılan iyileştirme çalışmaları bundan sonrada artarak devam edecektir.

 

       Bu duygu ve düşünceler ile bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü içtenlikle kutluyor sağlık ve mutluluklar diliyorum.”