Vali Kaymak mesajında şunları kaydetti: “Köklü geleneklerimizden biri olan Ahilik geleneği; akıl, bilim ve ahlak prensipleriyle donatılmış, sevgi, kardeşlik ve dayanışma kurallarını benimseyen milletimize has bir kültürdür.

 Bu geleneğin en önemli vurgusu, ticaret ve diğer mesleki alanlardaki dayanışmayı ön plana çıkarmasıdır. Ahilik; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı ön gören zengin-fakir ayrımı yapmayan bir ahlak kuralıdır.

Ahi Evran’ın esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması şarttır. Bu durum hem ekonomik gelişme açısından, hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından önemlidir.

Bir yandan çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ihtiyacı olan ortak değerlerdir.

 Millet olarak sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahiliğin kurucusu Ahi Evran muhabbeti ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, tüm halkımızın “Ahilik Haftası”nı kutlar, başarı dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.”