Vali yardımcıları, kurum müdürleri ile kursiyerlerin katıldığı yemekte, dün hasadı yapılan kültür mantarından yapılan yemekler konuklara ikram edildi.

Yemekte konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, kursa katılan kursiyerlere teşekkür ederek, “Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Ancak ekonomide aslolan sürdürülebilirliktir. Bu anlamda öğrendiklerinizi devam ettirmek konusunda irade ortaya koyun. Kaynağımız olmayabilir, kredi ihtiyacınız olabilir. Bütün bu konularda sizlere yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Tunceli’de sadece mantar değil, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, balık, su ürünleri ve arıcılık konusunda da ciddi potansiyel olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “Bize göre Tunceli; Dersim kabuğunu kırmak üzere olan bir koza gibi. İlimizde ve ülkemizdeki huzurun devamı halinde çok güzel şeyler olacak. Burada da devlet kurumları ve vatandaşlar el ele verebilirsek çok güzel üretimlerle ilimiz Türkiye gündemine gelecek. Üretim demek bura insanının huzuru demektir. Çünkü sizlerin yüzündeki gülüş bizleri de mutlu ediyor. Bu nedenle tek gayemiz üretimin artması” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ise; yaptığı konuşmada, başlatılan projenin devam ettirilmesi konusunda bütün imkanları sunmaya hazır olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

SODES tarafından finanse edilen ve 24 bayan kursiyerle 3 ay süren projenin tutarı 70 bin TL. proje süresince 4 ton kültür mantarı hasadı bekleniyor.