Ülke olarak yaşadığımız sorunlarla hayatın her alanında kendimizi moralmen çökmüş olarak görüyorsak da toplumsal alanda dişe dokunur, faydalı bir iş yaptığımızda veya gördüğümüzde en azından dibe vurmuş moral dünyamız, bir yerde hala umutlu tarafımızla kalmaya, direnmeye devam ediyor.

Örneğin bizler Tunceli Eğitim Gönüllüleri olarak bu yılda ekonomik sıkıntı içindeki ailelerin üniversiteli gençlerimizle dayanışmamızı sürdürüyoruz. 2015-16 eğitim öğretim yılı döneminde 200 üniversiteli gencimize burs vererek dayanışma içinde olduk.

     Ülke boyu olarak bu çalışmamız devede kulak dahi gözükmese de olsun geleceğimiz için Dersim toplumunun önceliği olan eğitimden dolayı bu çalışmamız bir moral oluyor toplumumuza.

     Nedense kağıt kalemi önüme alıp bu eğitim yılı döneminde burslarla ilgili çalışmayı yazmaya başlamadan, kalem ülkemizin genel durumuyla cümleye başlayınca bu demektir ki hayatın her alanında nerede olursak olalım evvela ülkemiz diyoruz.  Evvela boydan boya Anadolu coğrafyamıza olan duyarlılığımız. İyi, güzel şeyler dururken bayramlarla halaylarla yürek yüreğe dayanışmalarla Anadolumuzda güzel bir yaşam dururken bugün televizyon açamayacak kadar ruhsal yönden zordaysak kalem bunun dışında ne yazabilir ki.

Bizler Tunceli Eğitim Gönüllüleri olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu eğitim döneminde şimdilik 160 üniversiteli gencimize dernekten talebimiz üzerine listesini verdiğimiz 40 üniversiteli gencimize de İstanbul'da Sayın Ali Büyükdağ ve Aydın'da Sayın Endam Sarıtaş tarafından burs ödemeleri aksamadan yapılmaktadır. Değerli hemşerilerimize yürekten teşekkür ederiz. Bu duyarlılığın örneklerini yurt içinde ve dışında ki hemşerilerimizden ve herkesten bekliyoruz.

Duyarlılığımız: Toplumumuzun, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimize her zaman sloganımız olan SEVGİMİZİ vermektir. 30 yılı aşkındır süren bu çalışmamız Dersim'de ve uzaktaki hemşerilerimize bir ilke olmasını her söylemimizde diledik. Toplumumuzu motive eden gençlerimize sahiplenen ciddi bir çalışmayı şimdiye kadar görmedikse de çiçeği burnunda milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol'un ilk icraatıyla maaşının üniversiteli gençlerin eğitimine sunması toplum olarak alkışladık.  Bu dayanışmayla daha da güçlendik. Tunceli Eğitim Gönüllüleri olarak sayın milletvekilimize teşekkür ediyoruz.

     Yeni bir yıla giriyoruz.  Önceliğimiz: Ülkemiz. Ülkemiz. Ülkemiz diyoruz. Olursa, yeni yılda kin, nefret, düşmanlık olmasın. Silah sesi hiç duyulmasın. Cenaze çatışmadan düşmanlıktan değil, kaderimiz ne ise ondan olsun. Bu dileğimi evvela ülkeyi yönetenlerin ve herkesin ana amacı olsun..

Yeni yılda Dersim'de ve Ülkemizde yaşamın adresi SEVGİ olsun dileğiyle nice yıllara..

Hasan Güyüldar

Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı