“Munzur’un çocuklarına sahip çıkalım” başlığıyla açıklama yapan Kulüp Başkanı Kekomemetoğulları açıklamasında şunları dile getirdi:

Ovacık Belediye Ulaşspor Futbol Kulübü 2015-2016 futbol müsabakalarında Bölgesel Amatör Lig maçlarına devam etmektedir.

Tunceli Valisi Sayın Osman Kaymak’ın maddi ve manevi destekleri ile mücadelemize devam etmekteyiz. Sayın Valimizin destekleri olmasaydı bu BAL ligine devam edemezdik. Onun için sayın valimize teşekkür ediyoruz.

Bu lige başlarken Dersim merkezden transfer ettiğimiz 4 sporcumuzu Ovacık öğretmenevine yerleştirmiştik. Ancak kulüp başkanı olarak demokratik hakkımı kullanarak gerekli bazı toplumsal eylemlere katıldım. Bunu fırsat bilen Ovacık ilçesindeki bazı makamlar, aleyhime propaganda yaparak ve beni hedef göstererek bu sporcularımızın öğretmen evinden çıkarılmasına kadar işi götürdüler.

Spor kulübümüzün sahası kapalı, antrenman yapacak yerimiz yok. Sıfır antrenmanla lig maçlarına çıkıp top oynuyoruz. Türkiye Futbol tarihinde kulübümüz kadar mağdur edilmiş bir spor kulübü varsa biri anlatsın.

Dersim işadamlarımızdan Sayın Erdal Güntaş, maddi ve manevi olarak daima kulübümüze destek vermektedir. Kendisi maçlarımızı da takip etmektedir.

Ovacık Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Maçoğlu’nun da önemli desteklerini görüyoruz. Yine Dersimli İşadamımız Sayın Ali ihsan Bayır da desteklerini esirgemiyor. İşadamlarımız Sayın Erdal Güntaş ve Ali İhsan Bayır ve Belediye Başkanımız Sayın Maçoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.