BDP Dersim İl Örgütü, Lice’de yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyit Rıza Meydanı’na yürüyüş düzenledi.  Belediye eş başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, EMEP, ESP, MEYA-DER, DHF üyeleri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı yürüyüşte, Sık sık, “Diren Lice Dersim seninle”, “Lice şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Yürüyüş esnasında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Özgürlük Anıtı’nın önüne gelen kitle burada yolu trafiğe kapatarak on dakikalık oturma eylemi yaptı.  Oturma eyleminin ardından Seyit Rıza Meydanı’na doğru devam eden yürüyüş sonrasında konuşan BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, Ak Parti'nin Lice'de kan döktüğünü ve yapılanların hesabının sorulacağını ifade ederek, şöyle dedi:

lice_ic.jpg

"Katillerin doğru bir sözü yok. Bu katiller halklarımıza düşman, çocuklarımıza düşman, kadınlarımıza düşman. Mevcudiyetlerini ancak kanla sağlıyorlar. Biz barış dedikçe değişmeyen devlet kafası kan, kan, kan diyor. Başbakan kana doymuyor, askeri araçlarda yapılan anonslar ile Lice'de bir katliama zemin hazırlanmıştır. Bunun talimatını Başbakan vermiştir, AKP bu katliamların hesabını verecektir."

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.