Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından İl İdaresi Kanununun 11. maddesine dayandırılan 45 günlük yasak bölge uygulaması başlatıldı.

6 Ekim 2012 günü alınan kararın ardından başta merkeze bağlı Çiçekli, Çılga ve Demirkapı Köyleri olmak üzere bölgede operasyon başlatıldı. Operasyon nedeniyle Tunceli-Hozat İlçe yolu ile operasyonların yürütüldüğü köy yolları da jandarma tarafından çift taraflı ulaşıma kapatıldı.

Karayolunun çift taraflı ulaşıma kapatılmasının ardından Hozat İlçesi’nde ikamet eden vatandaşlar, bu yol yerine Hozat-Pertek-Tunceli karayolunu kullanmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, yol uzunluğunun üç misline çıkması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederken, yolun ne zaman trafiğe açılacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

 

MENFEZLERE DEMİR KORKULUK

 

Tunceli Merkeze bağlı Çiçekli, Çılga ve Demirkapı Köylerinde polis ve jandarma özel harekat timlerinin katılımıyla başlatılan ve hava destekli olarak devam eden operasyon sürerken, kent merkezinde bulunan menfezlere de güvenlik gerekçesiyle korkuluklar örüldü.

Örgütün olası bombalı saldırılarına karşı, 65 menfez karayolları ekipleri tarafından demir korkuluklarla örüldü.