ORSER kontrol ve sertifikasyon şirketi tarafından aynı yıl çiftçilerin bilinçlendirilmesi için, eğitim verildiği ve arazilerin denetim altına alındığının belirtildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Yapılan bu çalışmalar neticesinde 62 olan çiftçi sayımızdan evrak eksiklikleri,başvuruda geç kalınması sonucu 48 çiftçimiz organik tarım desteğinden faydalanmıştır.”denildi.

2010 yılında ekimi gerçekleştirilen Ayçiçeği parselleri, Ayçiçeği tohumu ilaçlı olması nedeni ile Geçiş 1 ürünü olarak alınmayıp organik parsel olarak bir yıl gecikme ile değerlendirildiği bilgisinin verildiği açıklamada 2011 yılı içerisinde 87 üretici ile Ocak, Şubat, Mayıs ve Temmuz aylarında toplantılar yapılarak gerekli bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Ayrıca örnekleme yöntemi ile üreticilerin tarlalarında tahlil için numune alındığı ve tahlil sonuçlarının temiz olduğu belirtildi.

2013 yılı hedefleri ile ilgili açıklama yapan Müdürlük şu ifadelere yer verdi: “2013 yılında ilçemizde organik tarım faaliyetleri devam edecektir. Ovacık Tarımını Geliştirme Derneği aracılığı ile bugüne kadar İlçe Müdürlüğümüze 129 çiftçimiz başvuruda bulunmuştur. Müdürlük olarak asıl hedefimiz hasat sonrası organik ürünlerimizi Ovacık Belediyemize ait olan paketleme tesisinde markalaşarak organik olarak paketlemek ve piyasaya sunmaktır.”