Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nın talimatıyla bu sabah saat 05:30 sularında başta Tunceli Belediyesi olmak üzere, BDP il ve merkez ilçe, Pertek ve Nazımiye İlçe başkanlıkları ile çok sayıda eve; emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından eş zamanlı baskın düzenlendi.

gozalti_ic.jpg

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonlarda, aralarında Tunceli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gürkan Kahraman, basın ve halkla ilişkiler müdürü Sevim Soylu, Eğitim Sen Şube Başkanı M. Hanifi Bekmezci, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kandil, BDP Nazımiye İlçe Başkanı Şükrü Ertaş, BDP İl Yöneticisi Ali Haydar İpekoğlu, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Serdar Erdoğan, Dersimspor Kulübü Yöneticisi Çetin Aran, BDP İl Eski Yöneticisi Halil Ateş, BDP Merkez İlçe Eski Başkanı Özgür Söylemez, Belediye Meclis Üyesi Şahin Kılıç, Belediye Meclis Eski üyesi Hüseyin Tonç, BDP İl Yöneticisi Veysel Aksoy, BDP Pertek İlçe Eski Başkanı İsmail Atay gözaltına alındı.

Baskınlar sırasında belediye binası ile arama yapılan yerlerde bilgisayar hard diskleri ile bazı evraklara el konulurken, Belediye Başkanı Edibe Şahin ve BDP İl Başkanı Şerafettin Halis baskınlara tepki gösterdi.