Tuncelili kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, CHP Lideri Deniz Baykal’ın “Malta Sürgünleri” benzetmesine karşı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan, “açıklarım” dediği Dersim 1938 belgelerini açıklamalarını istediler.

Dersim Kadınlar Platformu üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Belediye Yer altı Çarşısı üzerinde bir araya gelerek davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Buradan Kışla Meydanına ardından belediye binası önüne kadar yürüyen kadınlar, 8 Mart’a ilişkin sloganlar attı.  

Burada Dersim Kadın Platformu adına Fatoş Argın Taşkale, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Argın Taşkale,  “Dersim 1938 olaylarıyla ilgili belgeler polemik konusu yapılmamalıdır. CHP Lideri Deniz Baykal’ın “Malta Sürgünleri” benzetmesine karşı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan, “açıklarım” dediği Dersim 1938 belgelerini açıklamalıdır. Biz kadınlar olarak artık barajlara, savaşa, katliamlara geçit vermeyeceğiz” dedi

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ise, hayatın her alanında üreten kadınların yönetime aynı oranda katılmadığını savunarak, “Biz de artık bu ülkede söz sahibi olmak istiyoruz.2000 küsur belediyenin olduğu bu ülkede sadece 27 belediye başkanı olmak istemiyoruz. Mecliste yarı yarıya temsil edilmek istiyoruz. Biz üretenler, yasa koyucu olarak da eşit olmak istiyoruz. “dedi. Bunu başarmanın yolunun kadın olarak tek vücut olmalarından geçtiğini savunan Şahin kadınların örgütlenmeleri çağrısında bulundu. Grup daha sonra etkinliklerine Belediye Konferans salonu’nda devam etti.

 8_mart_kutlamalari_ic.jpg

Öte yandan Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Halk Cephesi, Partizan, Emek ve Özgürlük Cephesi tarafından Tunceli Sanat Sokağı’nda 8 Mart kutlaması gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların yanı sıra konuya ilişkin tiyatro gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılanlar Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 100. Yılı nedeniyle Özgürlük Anıtı’na karanfiller bıraktı.