TTSO Başkanı Yusuf Cengiz yaptığı açıklamada, geçmiş beş yıllık dönemde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkısıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi 6 bin aileye 310 bin lira değerinde gıda, 4 bin 200 öğrenciye ise eğitim yardımı yapıldığını söyledi.

Cengiz, “Bu yıl da odamız 40 bin lira değerinde kuru gıda malzemeleri alarak ihtiyaç sahibi bin aileye dağıtılmıştır. Giyim yardımında ilçelere daha fazla pay ayrılırken gıda yardımından il merkezine ağırlık verilmektedir. Ayrıca okulların açılması ile birlikte öncelikli olarak ilçelerimizdeki ihtiyaç sahibi yaklaşık bin öğrenciye önümüzdeki aylarda giyim yardımı yapılması planlanmaktadır. Yapılan giyim yardımları Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği öğrenciler, gıda yardımları ise muhtarlardan önceki dönemde alınan ve sonradan eklenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır. Bu yıl yapacağımız gıda ve giyim yardımları önceki yıllarla beraber toplamı 390 bin lira olup bu malzemeler ilimizdeki esnaflardan teklif alınarak en uygun fiyat verenden temin edilmektedir” dedi.

TTSO Başkanı Yusuf Cengiz, yapılacak yardımların Meclis Başkanı Ali Güyüldar, yönetim kurulu başkan yardımcıları Kazım Korkmaz, Ali Kaya, yönetim kurulu üyeleri Cem Balo, Hüseyin Şengezer ve Oda Genel Sekreteri Veli Güngörmüş ile oda personeli gözetiminde yapılacağını da sözlerine ekledi.