Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Açıkgöz ile Denizbank Tunceli Şube Müdürü Mehmet Günaydın, tüm dünyanın mücadele ettiği yeni tip koronavirüs salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için çalıştıklarını ve esnafın finansman ihtiyacına destek olmak amacıyla TOBB önderliğinde, Denizbank ortaklığında hayata geçirilen, 'Nefes Kredisi'nin protokol tanıtımı gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada “ TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık yüzde 7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak kredide üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişim gösteriyor.

TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak. Kredi desteklemelerinden yararlanmak isteyen üyelerimiz, odamızdan alacağı Faaliyet Belgesi ile DenizBank’a başvuruda bulunabilecek” denildi.

Nefes Kredisini nasıl alacaksınız?

Protokol imzalanan banka tarafından Kredi Garanti Fonu' na (KGF) ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir. Krediye başvurmak için gerekli olan “NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİNDİR” ibareli Tunceli Ticaret ve Sanayi odasından faaliyet belgesi alacaklardır. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Faaliyet belgesi ile Denizbank Tunceli Şubesine gidilerek kredi başvurusunda bulunabileceklerdir. Kredi müracaatlarının değerlendirilmesi başvuru yapılan banka tarafından yapılmaktadır.

7163e3ce-599b-43a4-a0f4-681ceca152a0.jpg