İlk ziyaretlerini Tunceli Belediyesi’ne gerçekleştiren TMMOB üyeleri ikinci ziyaretlerine Ovacık Belediyesi’ne gerçekleştirdi.

Mimarlar, Harita Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Maden Mühendisleri ve Jeofizik Mühendisleri Odaları temsilcilerinin katıldığı ziyarette, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda yapılması gerekenler konuşuldu.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ziyaret ve verecekleri destek için mimar ve mühendislere teşekkür etti.

TMMOB Tunceli Sekreteryası adına konuşan İKK Sekreteri İbrahim Demir, yerel yönetimlere kendi meslek alanlarına giren konularda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

tmmob_ic-002.jpg

Meslek alanlarıyla ilgili rapor hazırlayacaklarını dile getiren Demir, “Bu raporda, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri, bunların maddi değerleri, nasıl işletilip halka sunulacakları yer alacak. Çarpık ve betonlaşmış kentlerden kurtulma konusunda da teknik rapor hazırlanacak. Dersim Belediyeler Birliği’ne de her türlü desteği vermeye hazırız. Amacımız, Dersim coğrafyasını halkın hizmetine doğru sunmak ve halkın hizmet kalitesini arttırmak” dedi.

Demir, TMMOB Tunceli Temsilciği olarak, Dersim’i çağdaş, modern, Aleviliğin merkezi olabilecek özgün bir kent yapma çabalarını sürdüreceklerini söyledi.