İlçe ziyaretinde Mazgirt Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş ve kaymakamlık çalışanları tarafından karşılanan Vali Osman Kaymak, ilçedeki çalışmalar hakkında kaymakamdan bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından İlçe Adliyesini de ziyaret eden Vali Kaymak, yapımı tamamlanan spor  kompleksinin  açılışı için kapalı spor salonuna geçti.

Buradaki törene Vali Osman Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mert Gümüşay, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Mazgirt Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Mazgirt Eski Kaymakamı Ali Türk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Kuru, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, kurum amirleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

spor_ic-002.jpgTörende konuşan Vali Osman Kaymak, vatandaşların daha mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi, gençlerin ve çocukların spora sarılarak daha sağlıklı bir yaşama yönelmelerinin en büyük mutlulukları olduğunu söyledi.

Spor kompleksi için yoğun çaba sarf edildiğini belirten Vali Kaymak, “Gerek bakanlık gerekse de SPOR TOTO Başkanlığına birçok kez gidilmiş, yapılan yoğun görüşmeler sonrasında tüm ödenekler ve proje onaylarının alınması ile mutlu sona ermiş bulunmaktayız. Bizim tek beklentimiz vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir yaşam sürebilmeleridir.  Bunun için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Huzurumuzu ve birlikteliğimizi bozmak isteyen bir takım güçler asla bunu başaramayacaktır. Devlet olarak İlimizde her alanda yaptığımız projelere ve yatırımlara hızla devam edeceğiz. Bu kapsamlı ve güzel spor kompleksinin yapımında ve bu noktaya gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Kaymak ve protokol üyeleri açılışı gerçekleştirdi.

Özgecan Aslan Parkı’nın açılışını da protokol üyeleriyle gerçekleştiren Vali Osman Kaymak, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığını ve İlçe Sağlık Ocağını da ziyaret ederek  bilgi aldı.

Vali Kaymak ilçeden ayrıldıktan sonra Mazgirt İlçesine bağlı Aslanyurdu Köyü’nü ziyaret etti. Köy muhtarı ve köylülerle köy kahvesinde görüşen Vali Kaymak, köylülerin sorunlarını dinleyerek eksikliklerin giderilmesi için gerekli talimatları verdi.

Burmageçit Köyü’nde yapımı devam eden futbol sahası inşaatını da denetleyen Vali Osman Kaymak, inşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnşaat alanını gezen Vali Kaymak,  çalışmaların hızlandırılarak tesisin önümüzdeki bahar dönemine tamamlaması için ilgililere gerekli talimatı verdi.