Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile senato üyeleri Belediye Başkanı Celaleddin Polat, belediye ve il genel meclis üyeleri, cemevi yönetimi, ilçe noteri, esnaf ve sanatkarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Belediye Başkanı Celaladdin Polat tarafından verilen yemeğe senato üyeleri, Hozat Kaymakamı, 51. İç Güvenlik Tugay Komutanı, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Tunceli Üniversitesi Senatosu Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ başkanlığında Hozat İlçesi’nde toplantı da düzenledi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Celaleddin Polat, “ilçemizde kurulmasını istediğimiz meslek yüksekokulu için gerek altyapı gerek sosyal donatıların yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sizleri burada misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kurulacak bir meslek yüksekokulunu bölgenin yapısını dokusunu değiştirmeden yapılmasından yanayım. Hozat’ta çok zeki ve yetenekli öğrenciler var. Maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamayan öğrencilerimize de bir fırsat olacaktır. İsterim ki Hozat’a 4 Yıllık fakülte kazandıralım. Hozat Halkı Hozat’ta yüksekokulu kurulmasını istiyor” dedi.

hozat_ic-003.jpg

Konuşmaların ardından yaptırılmak istenen meslek yüksekokulu için Hozat’ın mevcut altyapısı, sosyal donatıları, kültürü vb konuları içeren sinevizyon sunumu yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, “Hozat ilçesinde olmaktan mutluyuz. Biz Üniversite olarak sadece TUNCELİ merkez değil ilçelerinde de eğitim alanında hizmetler vermek niyet ve gayreti içindeyiz. Bu bizim görevimiz” diyerek Hozat’ta Meslek Yüksekokulunun açılması yönünde olumlu mesajlar verdi.

Prof. Boztuğ, Meslek yüksekokulu açılması için heyet oluşturularak YÖK’ü ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.