Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı görevlileri tarafından, Tunceli Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile  “Ergenlerin Gelişim Dinamikleri ve Ergen Sağlığı” konusunda Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda 2-3-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya, il genelindeki resmi/özel okul ve kurumlarda görev yapan rehberlik öğretmenler/psikolojik danışmanlar katıldı.

Çalıştaya ilişkin bilgi veren Tunceli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Koray Yıldırım: “İlimizdeki Rehberlik öğretmenlerinin /psikolojik danışmanların mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve böylelikle onların bilgilerinin güncellenmesini sağlamak amacıyla ilimizde bir eğitim etkinliğini daha gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonraki süreçte de farklı konularda başka eğitim etkinliklerini devam ettirmek istiyoruz. Çalıştayın gerçekleştirilmesi için verdiği desteklerden ötürü Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Aslanoğlu’na, ayrıca çalıştay sürecindeki yardımlarından ötürü Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’na teşekkür ederiz”  dedi.

Düzenlenen çalıştayda, cinsel sağlık eğitim programı, kavramlar ve yaklaşım, boyutlar, farklı boyutları ile ergenlik dönemi değişimleri, bedeni tanımak, örnek ders içerikleri ve öğrenci paylaşımları, çocuk-ergen çalışmalarında etik ilkeler ve çocuk hakları, toplumsal cinsiyet farkındalığı, değerler ve öğrenciye yansıyanlar, cinsel istismar ve koruyucu-önleyici çalışmalar, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, ergenlerde cinsel eğitim gibi konular işlendi.