ERCAN TOPAÇ 

35 yıllık arıcılık hayatının son 14 yılını organik sertifikalı arıcı olarak geçirdiğini belirten Özgürel, “Önceki yıl 3 ton 200 kilogram organik bal almıştım. Ancak geçen sene yaşanan kuraklık nedeniyle bu miktar 920 kilograma düştü. Dükkanımdaki rafların yarısı boş. Petek balı hiç yok. Kuraklık yüzünden ciddi şekilde mağdur olduk. Başta sayın vekillerimiz olmak üzere maalesef kimse yaşadığımız bu sorunla ilgilenmedi. Ne biz arı üreticileri ne de yine kuraklık nedeniyle mağduriyet yaşayan büyük ve küçükbaş hayvan sahipleri kuraklık yardımından faydalanabildi” dedi. 
Yaşadıkları sorun karşısında herkesin “neme lazım” tutumu takındığını ifade eden Özgürel, “Böyle olmaz. Bu sadece benim şahsi sorunum değil Pülümür’de arıcılık ve hayvancılık yapan herkesin ortak sorunu. Hayvan sahipleri yem alamadıkları için hayvanlarını yarı fiyatına satmak zorunda kaldı. Yetkililere sesleniyorum. Bizler üretmek isteyen insanlarız. Ancak kuraklık nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadık ve mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu. 
Geçen yıl yine devlet desteğiyle nohut ektiklerini söyleyen Nurettin Özgürel, “Ürün yaşanan kuraklıktan dolayı çıkmadı. O nedenle destekleme de alamadık. Diğer iller kuraklık desteği aldı. Yine yangından etkilenenlere destek verildi. Bizler de mağdur olduk ve desteklerden faydalanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.