Geçtiğimiz günlerde kentin tanıtımı için posta hizmetlerinde kullanılması amacıyla üzerinde "Dersim Belediyesi" logosu bulunan özel tasarlanmış pul Belediye eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ve PTT yetkilileri arasında bir protokol imzalanmıştı.

İmzalanan protokolden kısa bir süre sonra, PTT AŞ'den bir açıklama yapılarak, bazı basın yayın organlarında, Tunceli Belediyesinin PTT ile yaptığı protokol kapsamında, kentin tanıtımı ve posta hizmetlerinde kullanılmak üzere özel tasarlanmış pul basımını gerçekleştirdiği yönünde haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, PTT'nin verdiği kişisel pul hizmetiyle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı üzerine yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kişisel Pul Hizmeti kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen görsel objeler pul olarak basılmakta ve gerek hatıra amaçlı olarak, gerekse posta hizmetlerinde kullanılabilmektedir. Söz konusu objeler, kuruluş yıl dönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak, doğum günü, evlilik yıl dönümü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra gibi amaçlara haiz olabilmektedir.

Tunceli Belediye Başkanlığının şirketimize yapmış olduğu kişisel pul başvurusu incelenmiş olup, söz konusu başvuruya ait logonun 'Dersim Belediyesi' ifadesi ile bastırılmak istenilmesi, şirketimiz Kişisel Pul Komisyonunca 'Kişisel Pul İşletme Usul ve Esaslarının, Başvurunun Değerlendirilmesi' başlıklı 6. maddesi kapsamında uygun görülmemiştir."