Fırat Kalkınma Ajansı, "İhracat ve Yenilikçilik " ve "Yerelde Ekonomik Gelişme " mali destek programları kapsamında sağlayacağı 13 milyon lira hibe desteğinden yararlanmak üzere proje hazırlayacak potansiyel başvuru sahiplerine yönelik TRB1 Bölgesi illerinde(Bingöl, Elazığ, Tunceli, Malatya) Ajans uzmanları tarafından “Proje Yazma Eğitimleri” verildi.

proje_ic.20121129194509.jpg

Eğitimlere illerde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler, yeni girişimci adayları ve kooperatif temsilcileri katıldı.

Eğitimlerin başında bir konuşma yapan Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı M. Serdar Bayram, proje yazma eğitimlerinin amacının bölgeden gelecek proje sayısını ve proje başarı düzeyini artırmak olduğunu ifade ederek, istatistiklerin bu eğitimlere katılanların proje hazırlama konusunda daha başarılı olunduğunu gösterdiğini belirtti. Bayram, Ajans tarafından verilen eğitimin içerik olarak kendi destek programları yanında ulusal ve uluslararası diğer hibe kuruluşlarına sunulacak projeler için de önemli katkı sunduğunu vurguladı. 

proje_ic1.20121129194521.jpg

Eğitimlerin ilk bölümünde Ajans uzmanlarınca proje kavramı, mantıksal çerçeve analizi ve başvuru formunun hazırlanmasına ilişkin açıklamalar yapılırken, ikinci bölüm de ise yine ajans uzmanlarınca, proje bütçesinin hazırlanması hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Programlar ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.fka.org.tr/PYB/ adresinden ulaşılabilir.