İstanbul Esenler’de polislerin GBT kontrolü yaptığı Nadir Aslan iddiaya göre nüfus kayıt yeri Dersim olduğu için, polisler tarafından boş bir araziye götürülerek feci şekilde dövüldü.

İleri Haber’den Rifat Doğan’ın haberine göre, polisler GBT’den sonra boş bir araziye götürdüğü Nadir Aslan’a ‘sen Dersimlisin, Dersimli olduğun için teröristsin’ diyerek önce hakaret ve küfür etmeye ardından demir sopalarla kafasına vurmaya başladığı belirtildi.

Geçici hafıza kaybı yaşayan ve psikolojisi bozulan Aslan, bir haftadır Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyor.

 ARABAYA BİNDİRİP KAÇIRDILAR

 Kardeşi Onur Aslan, Nadir’in yaşadığı olayı İleri’ye anlattı. Olayın 22 Temmuz günü saat 16.00’da Esenler’de yaşandığını belirten kardeş Aslan, berberden çıkan Nadir’in GBT amacıyla polislerce durdurulduğunu daha sonra bir arabaya bindirilerek kaçırıldığını belirtti. Olayı gören esnafın engel olmaya çalıştığını ancak araca yetişemediğini belirten Aslan, esnafın kendisine haber verdiğini ancak olaydan yarım saat gibi bir vakit geçmesine rağmen kardeşine ulaşamadığını söyledi.

GEÇİCİ HAFIZA KAYBI YAŞADI

Aslan olayın devamını şöyle anlattı:

“Kardeşimi Bağcılar’da Oto Center adı verilen boş bir araziye götürüyorlar. Ben o sırada telefonla aradığımda her defasında meşgule atıyorlardı. En sonunda ulaştığımda kardeşim telefonu ağlayarak açtı. Kendi imkanlarıyla tekrar mahalleye geliyor. Geldiğinde çok kötü haldeydi. Kafasına demir çubuklarla vurduklarını söyledi. Vücuduna tekme atıyorlar. Bunu neden yaptığını sorduğumuzda ise polisin kendisine ‘sen Dersimlisin, Dersimli olduğun için teröristsin’ şeklinde hakaret ve ardından küfür ettiğini söyledi. O gün Bağcılar Hastanesi’nden darp raporu aldık. Aynı gün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırdık. Bir haftadır hastanede. Psikolojik sorunlar yaşıyor. Korkuyor ve titriyor. Geçici hafıza kaybı yaşadı ve o olayı da tam hatırlamıyor.”

Darp olayıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Aslan, olayda bulunan tahminen 6 polisin isimleri hakkında savcılığın emniyete yazı gönderdiğini ve mobese görüntüsü istediğini kaydetti.