Tunceli-Erzincan karayolunu keserek özel bir aracı durduran PKK mensuplarına araçta bulunan polis memuru tarafından ateş açılmış, açılan ateşte 1 örgüt mensubu ölürken, özel araçta bulunan polis memuruyla 3 sivil vatandaş yaralanmıştı.

Yaşanan olayla ilgili Tunceli-Erzincan arasında yolcu taşımacılığı yapan firma, güvenlik güçlerine yasak olan yolda seyahat ederek yolcuların can güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle polis memuru hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan firma yetkilisi Haydar Bulut, “11 Ekim 2012 tarihinde saat 15:30 civarında Tunceli-Erzincan güzergahında yolcu taşıyan firmamız Sevgi Tur’a ait 23 LE 627 plakalı araç karayolunun 30. kilometresinde PKK örgüt üyeleri tarafından yol kesme eylemine takılmıştır. PKK örgüt üyelerinden birinin aracımıza yönelerek kimlik kontrolü yapmak istemesi üzerine sonradan polis memuru olduğunu öğrendiğimiz ve ön koltukla oturan şahıs, şoför mahalline yönelen PKK üyesine yanında bulundurduğu tabancasıyla 4-5 el ateş etmiştir. Ateşe karşılık arabanın arkasında bulunan PKK üyeleri aracı ateş altına almışlardır. Şoför ve yolcular yaralı olarak olayın bulunduğu yerdeki köprü ve kayanın altına sığınmışlardır. 10-15 dakika sonra ateş sesleri kesildikten sonra, köprü altına sığınan polis memuru şoförümüze bağırarak, hakaret ederek arabayı Tunceli istikametine çevirmesini istemiştir. Şoför çevreden tekrar ateş edilebileceği korkusuyla arabaya yönelmemiştir. Bu esnada polis memuru arabayı kendisi Tunceli istikametine çevirip, yaralıları Tunceli’ye kadar getirmiştir. Tasvip etmediğimiz bu olaydan derin üzüntü ve acı duyduğumuzu belirtiyoruz. Ayrıca güvenlik güçlerine yasak olan bu yolda seyahat edip bizim ve yolcularımızın güvenliğini tehlikeye soktuğu için polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Olayın şoförü Tansu Özdağ da örgüt mensuplarının yol kesme eylemini ve yaşanan çatışma anlarını anlattı.

Saat 15:00 sularında yolcuları alıp Erzincan’a doğru hareket ettiklerini ve 30. kilometrede yollarının kesildiğini belirten Özdağ, yol kesme eyleminde ön koltukta oturan şahsın kimlik kontrolü için yaklaşan örgüt mensubuna ateş açtığını söyledi.

Polisin ateşi sonucu bulundukları araca yoğun şekilde ateş edildiğini ve kendilerine civardaki köprünün altına attıklarını söyleyen Özdağ, burada bir süre saklandıktan sonra polis memurunun aracın yönünü Tunceli’ye çevirerek yaralılarla birlikte geri döndüklerini söyledi.