Veda yemeğine; Vali Hakan Yusuf Güner, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rahmi Aslan, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Eşref Yonsuz, Olgun Öner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş, kurum müdürleri ve personeli katıldı.

 

          Veda yemeğinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, “Yaşam içinde yıllar su gibi akıp gidiyor, dönüp arakama baktığımda bu kentte sizlerle beraber olduğum günler güzel şeyler hatırlıyorum. Zor günlerde el ele vermenin hazzını ve çalışma azminin vermiş olduğu heyecanı kalbimin derinliklerinde hissediyorum. Makamlardan güç alan itibar alanlardan değil, makama değer katanlardan olmaya çalıştık. Hepinizden helallik diliyorum, hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Benden tarafa bütün hakkımı helal ediyorum. Sözlerimin sonunda güzel ilimizde 15 aylık görev süresince bizlerden desteğini hiçbir şekilde esirgemeyen başta Sayın Valim olmak üzere tüm büyüklerime, kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma arkadaşlarıma, öğretmenlerime, öğrencilerime, öğrenci velilerime, sivil toplum kuruluşlarına, basınımıza, yüreği ter temiz vefalı kadirşinas Dersim Halkına şahsım adına teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

polattas_ic.jpg

        Veda yemeğinde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, “bu güzel bahar gününde ilimizde yaklaşık bir yılın üzerinde görev yapan Ziya kardeşimizin vedası için bir aradayız. Öncelikle Milli Eğitim hizmetleri hepinizin bildiği gibi tüm illerimiz için son derece önemli ve stratejik bir öneme ait hizmet alanı. Kardeşimizle burada beraber çalıştığımız süre içerisinde son derece özverili, gayretli sorunların üstesinden gelecek şekilde çalışmasını müşade ettim. Bu çerçevede kendisini belgesiyle defalarca takdir ettik. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Geriye sadece halkın yüreğinde, burada Tunceli Halkının yüreğinde bir sevgi, bir saygı bırakmaktır. Güzel dostluklar edinmektir. Ben Tunceli’de dostluklar edinme ve kader birliği oluşturma boyutuyla önemli bir yer olduğunu düşünüyorum. Müdürümüz burada son derece başarılı bir performans sergiledi. Ben kendisine bundan sonraki yaşamında, ailesiyle beraber, göreviyle birlikte hayırlı günler hayırlı vazifeler diliyorum. Yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü kardeşimize de hayırlara vesile olmasını diliyor, bu bayrağı biraz daha ileriye götüreceğine inanıyorum” dedi.

 

    Veda yemeği çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.