Dersim-Pülümür-Erzincan karayolunu Alacak Köyü yakınlarında kesen PKK mensupları özel otomobiliyle Malatya yönüne gitmekte olan Rize’de görevli Astsubay Semih Özbey’in aracını durdurdu. Astsubayın aracında arama yapan PKK mensupları askeri kimlik ile silah bulunca diğer vatandaşların ısrarına rağmen Özbey’i yanlarına alarak ormanlık alana kaçırdı.

BABASI İHD’YE BAŞVURDU

Dersim’de PKK tarafından kaçırılan 22 yaşındaki Astsubay Semih Özbey’in Babası Gürsel Özbey, oğlunun serbest bırakılması için İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi’ne başvuruda bulundu.

Kaçırılan oğlunun serbest bırakılması için İHD Dersim Şubesi’ne başvuruda bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, herkesten oğlunun serbest bırakılması için girişimlerde bulunmasını istedi.

3 kız 1 erkek çocuğu sahibi olduğu ve eşinin kanser tedavisi gördüğünü belirten Baba Gürsel Özbey, “Oğlum, 3 ay önce göreve başlamıştı. Bayram için Rize’den özel aracıyla Tunceli’ye gelirken yolu kesilerek alınmış. Ben Malatya Ticaret Borsası Başkanıyım. Uzun yıllardır barış için Türkiye’nin huzuru için çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.  Ben, bütün insanlardan herkesten çocuğumun bir an önce ailesine kavuşması konusunda destek istiyorum. İki bayramı bir arada yaşamak istiyorum” dedi.