İl merkezi ile 7 ilçede yoğun çalışma yürüten ekipleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek de yalnız bırakmıyor.

Tunceli merkeze bağlı Başakçı Köyü’ndeki karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Hüseyin Şimşek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tunceli’ye bağlı 368 köyden yolu açılmayan sadece 17 köy kaldığını belirten Şimşek, “Bunların yanı sıra bin civarında da mezramız var. Bu mezraların yolları da büyük oranda açıldı. Ancak maalesef yollar tamamen açıldıktan sonra kar yağışı nedeniyle yeniden kapanıyor. Bu yıl zor bir yıl oldu. Yakıt konusunda büyük sarfiyat yaptık” dedi.

kar_ic1.20120215192955.jpg

Özel İdare çalışanlarının mesai kavramı gözetmeden büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Genel Sekreter Şimşek, “Personelimiz hafta sonları da dahil büyük bir özveriyle çalışıyor. Her ilçede bir ekibimiz var. Yine il merkezinde de iki ekip bulunduruyoruz. Bu ekiplerimiz başta kar yağışının yoğun olduğu Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçeleri olmak üzere yoğun bir çalışma yürütüyor. Vatandaşın sıkıntı yaşamaması için yoğun çalışma yürüten çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

112 ile koordineli şekilde acil vakalara da müdahale ettiklerini dile getiren Şimşek, yaşanan her türlü zorluğun üstesinden geldiklerini söyledi.

Genel Sekreter Şimşek, çalışmalarına destek veren Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’e de teşekkür etti.

kar_ic2.20120215193008.jpg