Tunceli İl Özel İdaresi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan SDS ile Tunceli İl Özel İdaresi bünyesinde görev yapan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde çalışanların, ekonomik durumunu iyileştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini ve adaletli ücret dağılımını sağlayarak iş barışını temin etmek ve kamu görevlilerinin çalışma performansını arttırarak katılımcı bir çalışma ortamına ve bu sayede idarenin hizmet üretme kapasitesinin güçlendirilmesine katkı sunması amaçlandı.

İmzalanan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi ile sosyal ve kültürel alanda çeşitli değişiklikler yapılarak ekonomik anlamda da önemli iyileştirmeler getirildi.

İmzalanan Sosyal Denge Tazminatı ile birlikte çalışanların maaşlarına her ay brüt 621,76 TL Sosyal Denge Tazminatı yansıyacak olup, buna ilave olarak da her Kurban Bayramında brüt bin 250 TL kurban yardım parası ödenecek.

İmzalanan Sosyal Denge Tazminatı 1 Nisan 2014 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerli olacak ve İl Özel İdaresinde görevli 90 kamu personelini kapsıyor.

Sözleşme İl Özel İdaresinde yetkili sendika Tüm Bel Sen’i temsilen Tüm Bel Sen Malatya Şube Başkanı Mazlum Doğan ile İl Genel Meclisi’nin 09042014 tarihli kararı ile Vali adına Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekili Olgun Öner tarafından imzalandı.

Sözleşme imzalanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Olgun Öner ile Tüm Bel Sen Malatya Şube Başkanı Mazlum Doğan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Sözleşmenin imza törenine, İl Genel Meclis Başkanı, meclis üyeleri ile çalışanlar katıldı.

 

 sds_ic.jpg

 

sds_ic1.jpg

 

sds_ic2.jpg

 

sds_ic3.jpg