Genel Sekreterlikten yapılan açıklamada, “Kış mevsimin uzun süreli ve yoğun kar yağışlı geçtiği illerden biriside ilimizdir. Tunceli de kış mevsimi gündelik yaşamda Aralık ayı ile Mart ayları arasında önemli ölçüde varlığını hissettirmekte ve ulaşımı olumsuz yönde etkilemektedir. İlçeler ise Aralık ayı ortalarından sonra coğrafi olarak yüksek rakımlı olan Ovacık, Pülümür Nazımiye Hozat ilçelerine bağlı köylerimizde gündelik hayatı etkiler düzeyde kar yağışı meydana gelmektedir. Özellikle Ovacık ilçesinde kışın en yoğun kar yağışlı olduğu dönemlerinde kar kalınlığı ilçe merkezinde 2 ile 3 metre arası değerlere ulaşmaktadır. Bu ilçeye en yakın kar kalınlığı seviyesi Hozat ve Nazımiye ilçeleri olarak tespit edilmiştir.

 

İl Özel İdaresi Makine parkında kış hazırlıkları tamamlanmış ve karla mücadele için hazır hale getirilmiştir. Tunceli İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü Kış programı kapsamında kar mücadelesi çalışmaları İl merkezi ve 7 ilçeye bağlı 363 köy ve 1108 üniteye ait toplam 3336 km yol güzergâhı üzerinde yürütülmektedir.

İl Merkezinde ve ilçelerde kar yağışının ulaşımı olumsuz derecede etkilemeye başlamadan İl Özel İdaresi ekiplerince kar mücadele çalışmasına başlanılmaktadır. Öncelikli olarak yerleşik nüfusun yoğun olduğu ve birden çok köyün ulaşımını sağlayan grup köy yollarına, Taşımalı öğretim yapılan köyler, Karakol ve Güvenlik Noktaları yollarına daha sonra ise münferit köy ve mezra yollarına ekipler yönlendirilerek çalışmalar koordine edilmektedir. Hasta nakli ve acil durumlar için gelen talepler öncelikli olarak değerlendirilmektedir. Özellikle Ovacık ilçemizde Acil hastalara mücadelede geç kalınmaması için Kar Motosikleti alınarak Kaymakamlık emrine verilmiştir. Karla Mücadelede günün her saatinde gerekli müdahale yapılacaktır” dendi.

 

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan kar mücadelesi çalışmalarında görevlendirilen araç parkının dağıtımına ilişkin de şu detaylara yer verildi: Merkez: 2 greyder, 3 dozer, 2 kar makinesi kamyon, 2 Beko Loder, 1 kar bıçaklı kamyon, 1 pikap, Çemişgezek: 1 greyder, 1 dozer, 1 kamyon, Hozat: 1 greyder, 1 dozer, 1 kar bıçaklı kamyon, 1 Beko Loder, Mazgirt: 1 greyder, 2 dozer, 1 pikap, Nazımiye: 1 greyder, 1 dozer, 1 pikap, 1 Beko Loder, Ovacık: 1 greyder, 2 dozer, 1 kar makinesi, 1 kamyon, 1 Beko Loder, Pertek: 1 greyder, 1 pikap, Pülümür: 1 greyder 2 dozer, 1 Beko Loder, 1 pikap.