İstanbul Mecidiyeköy Torunlar Center inşaatında meydana gelen ve aralarında Ovacık Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Ali Hıdır Genç’in de bulunduğu 10 kişi asansörün 33. Kattan düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Facianın ardından tutuklanan 8 kişiden önce 5’i ardından da diğer tutuklu 3 sanığın da serbest bırakılması Ovacık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından protesto edildi.

Ovacık Turistik Otel önünde bir araya gelen öğrenciler buradan “Katiller Belli Adalet Nerede” pankartıyla hükümet konağı önüne kadar yürüdü.

Burada öğrenciler adına konuşan Numan Yoğurtçu, dosyada ihmaller olduğunun açık olduğunu ifade ederek, “ Olaydan bir ay önce beş asansörün düşmesi, olaydan üç gün önce asansörün bozuk olduğu olay günü de asansörün arızalar yapması buna kanıttır. Bu ihmallere rağmen hiç kimsenin tutuklu kalmaması devletin bu cinayeti kendi eliyle işlediğini, katilleri cezalandırmayacağını bu davayı da böyle kapatmak istediğini göstermektedir” dedi.

Türkiye’nin iş cinayetlerinde dünya üçüncüsü ve Avrupa’da da ilk sırada olduğunu belirten Yoğurtçu, “Biz şimdi soruyoruz. Bu cinayette saati 5 TL için mesaiye kalanlar mı suçlu? Üniversite harçlığı için çalışanlar mı sorumlu yoksa bozuk asansörde işçileri çalıştıranlar mı? Katiller, sorumlular ortada. Hangi adalet yargılayacak onları” diye konuştu.

Davanın takipçileri olmaya devam edeceklerini kaydeden Yoğurtçu, “Bizler Hıdır Ali’nin okul arkadaşları, kardeşleri, sevenleri ve sevdikleri olarak bu davayı ilk günden bu güne kadar takip ettik ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Katiller ve sorumlular hesap verinceye dek bu davanın sorumluları tutuklanıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

İsmail YOLERİ