Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Şube Başkanı Mazlum Doğan ile Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu arasında 1 Ocak ile 31 Aralık 2018 tarihlerini kapsayan bir yıllık toplu sözleşme imzalandı.

Sözleşmede Tüm Bel Sen üyesi çalışanların aylıklarına 868 TL ilave edilirken, her yeni doğan çocuk için net 350 TL, evlenme yardımı için 750 TL, görev esnasında kaza sonucu ölüm yardımı olarak 5 bin TL, vefatı halinde mirasçılarına 2 bin TL net ödeme yapılması kayıt altına alındı.

Sözleşmede ayrıca, işverenin 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Birlik Dayanışma ve Mücadele Bayramında çalışanlara bin 600 TL net olarak bayram ikramiyesi ödemesi de kararlaştırıldı.

Nazımiye Belediyesi ile imzalanan ve iki yılı kapsayan TİS’te ise, çalışanların maaşlarına ek olarak 816 TL ilave edilirken, Kurban Bayramı öncesi 600 TL net kurban ücreti, Muharrem ayında 200 TL aşure yardımı, çalışanlara Aralık ayında maaşları birlikte 300 TL net yılbaşı ikramiyesi ödenmesi, çalışanlara evlenmeleri halinde bir defaya mahsus 700 TL net evlenme yardımı, çalışanın kendisinin görev esnasında kaza sonucu ölümü halinde net 3 bin TL; vefatı halinde yasal mirasçılarına net 2 bin TL ödenmesi gibi maddeler yer aldı.

Belediye başkanlarının kısıtlı imkanlarına rağmen kamu emekçilerine ekonomik anlamda önemli iyileştirmeler yaptığını belirten Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan “Duyarlılıklarından ötürü her iki belediye başkanımıza teşekkür ederken sözleşmelerin kamu emekçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.