Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan arasında imzalanan toplu sözleşme ile önceki sözleşmelerden kazanılmış haklar korunurken, yeni sözleşme ile çalışanlar, iki yeni ikramiye daha elde etti. Sözleşmeyle aylık seyyanen ücret brüt bin 310 TL olurken Muharrem Oruçları sonrası 500 TL aşure yardımı, Aralık ayında 500 TL gıda yardımı ve 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü için ise; 2 bin 200 TL ikramiye ödenmesi de sözleşmede yer aldı.
Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli ile Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan arasında imzalanan toplu sözleşme ile ise; seyyanen her ay ödenen ücret brüt bin 250 TL’ye yükseltildi. Çalışanlara yılbaşında ve 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü için 500’er TL olmak üzere iki ikramiye ödenmesi de sözleşmeye eklendi.
Toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasına ilişkin konuşan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Bütçeleri son derece kısıtlı olmasına rağmen, sonuna kadar çalışanlarımızın lehine zorlamaları ve emekçilerin refahına katkı sunmalarındaki fedakarlıklarından dolayı Ovacık ve Mazgirt Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Toplu sözleşmelerin emekçilere hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

i11ndex.jpegi11112ndex.jpeg