Dersim’in Pülümür İlçesi’ne bağlı Kırmızıköprü Köyü’nde ölmüş halde bulunan susamuru vatandaşları üzdü. Vatandaşlar, susamurunun ölüm sebebinin araştırılması için yetkililerden inceleme beklediklerini ifade etti.

Munzur ve Pülümür Vadilerinde zaman zaman görülen susamurlarından biri Pülümür İlçesi’ne bağlı Kırmızıköprü Köyü’nde ölmüş halde bulundu.

Vatandaşlar, susamurunun hastalık sonucu ölmüş olabileceğini belirtirken, yetkililerden ölüm sebebinin araştırılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Veli Yıldız isimli vatandaş susamurunun ölmesini üzüldüklerini belirterek, “Yetkililerin bu hayvanı incelemesini istiyoruz. Bizim burada hayvanlara karşı insanlar duyarlı. Kimse bu hayvanı öldürmez. Böyle bir hayvanın ölmesine üzüldük” dedi.

Ümit Bayram isimli vatandaş susamurunun Dersim coğrafyasında nadir görülen bir tür olduğunu dile getirerek, “Bence hayvan hastalıktan ölmüş çünkü üzerinde tüy kalmamış. Kimsenin bu hayvana kıyacağını zannetmiyorum. Hayvanın ölüm sebebi tespit edilsin” diye konuştu.

Kazım Yıldız isimli vatanda ise; hayvanın on onbeş gün önce öldüğünü ifade ederek, “Bu tür hayvanlar Dersim coğrafyasında nadir bulunuyor. O nedenle ölmelerine üzülüyoruz. Bu hayvanın ölümünü burada yaşayan insanlara mal etmesinler. Bizler de bunu görünce üzüldük” şeklinde konuştu.

 İsmail YOLERİ

su-samuru_ic.jpg