Tunceli Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Mahmat, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, İlçe Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve Ovacık İlçesinde Muhtarlar katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Mahmat Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ile eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesinin amaçlandığını belirterek “Bu protokol, hizmetlerin yürütülmesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğine ait usul ve esasları kapsamaktadır” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç yaptığı konuşmada “Okullar Hayat Olsun” projesinin okulların yaz aylarında daha iyi değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade ederken “ ilimiz okul bahçelerinde yapılacak çalışmalarda belediye hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını dile getirerek bu projelerin kentimiz eğitimine katkı sunacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Mahmat, “Okullarımızın eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonları ve yaz aylarında derslik, kütüphane, bilgi teknolojileri sınıfları, konferans, spor, çok amaçlı salonları ve bahçelerinin vatandaşımızın hizmetine sunulmasının okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetlerinin güçlendirilmesinde önemli rol oynayacak. Yapılacak projelerle vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hizmet talebi karşılanacak. “Okullar Hayat Olsun” projesi hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması ve toplumun istihdamına yönelik öğrenme imkânlarının genişletilmesi açısından bir fırsat olacaktır” dedi.

Yaşar ÇİÇEK