Valiler, siyaset kurumunun etkisinde kalmamaları halinde;  İllerindeki Eğitim, Öğretimde olduğu gibi Okulların da her anlamda durumlarını en iyi bilenlerdir.

Okullarımızda yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerden ne kadar yararlanıyoruz? Çocuklarımız Okullarda Eğitim Öğretim saatlerinde ve geliş-gidiş esnasında her türlü tehlikelerden ve zorluklardan korunup kollanıyor mu? Çatı’daki kardan merdivenlerin kırık korkuluklarından dan vb. Neden İlimizde de Öğrenci güvenliği konferansı yapılmasın; Veliler, Öğrenciler, Kamu kurum kuruluşları bundan faydalanmasın? Bu konferansları illa ki Milli Eğitim camiasından beklemek gerekmez. Kamu hizmeti vermekle mükellef olan Belediye, Sendikalar, Dernekler, Vakıflar, Üniversite bile olabilir. Dahası hep beraber neden olmasın ortak payda bizim çocuklarımız değil mi? Maalesef ilgisizlik birlikten daha güçlü desek yeridir.

Esentepe Mahallemizde bir İlköğretim Okulu var bilmem bilir misiniz? Bilmeyenleriniz için tarif edeyim meşhur Elazığ Köprümüzün tam karşısında eski yetiştirme yurdunun yanı başında hâkim tepenin başında. Taşımalı sistemle Eğitim Öğretim veren Okullarımızdan biri Esentepe Mahallemiz. Bu mahallemiz Sosyo-ekonomik olarak orta sınıftan oluşmaktadır desek yeridir. Şehit Nurgül Bayram Aladağ İlköğretim Okuluna araçla ulaşmak ister iseniz Zigana geçidi ya da Bolu Dağı misali kıvrılarak ancak tek aracın geçebileceği bir yoldan ulaşılır. Ha unutmadan Mahallenin içinden değil tam ters yönde Tunceli Erzincan Karayolu bağlantılı ulaşım var. Peki, soracaksınız bu öğrenciler okullarına nasıl ulaşırlar?  Tabi ki keçi yolu ya da halk ağzıyla patika ile. Komedi devam ediyor bitmedi. Bu 300 metrelik patika yol kayalar kırılarak yapılmış. Bazı bölümleri adeta uçurum kimsenin hakkını yemeyelim kırık dökük bir korkuluk demiri var. Yolun 150 metrelik bölümü tamamen nizami olmayan üstü kara ve yağmura karşı kapalı olmayan deforme olmuş beton merdivenlerden oluşuyor. Bu okulda Eğitim Öğretim görmüş öğrencilerin irili ufaklı bir düşme yaralanma anısı vardır. Unutmadan 4+4+4 sistemiyle okula yeni başlayan minik öğrenciler bedeninin nerdeyse yarısına gelen merdivenleri tırmanarak veya ebeveynlerinin kucağında inip, çıkmaktadırlar.  Onlarca öğrencinin bu sorunu yıllardır devam ettiğine göre okul yetkilileri bu durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine bildirmedi. O zaman sormadan geçilmez yetkililer bu okulu hiç mi ziyaret etmedi? Demek oluyor ki ziyaret etmediler ziyaret etselerdi bu sıkıntıları görmemeleri olanaksızdı.

Umarım bürokrasinin klasik cevabı olan bu bizim işimiz değil X kurumun işi ya da Belediyenin sorumluluğunda denmez. Merhum Prof. Dr Toktamış ATEŞ hocanın son dersi HOŞ GÖRÜYDÜ evet biraz hoş görüyle kurumlar arası diyalogla inşallah yavrularımızın sıkıntısı çözülür.

İşte bu anlayışla İlindeki sorunlara hâkim siyasetten uzak Sayın Valiler Okul Müdürlerini atamalı.        

 

 

Yılmaz KILIÇOĞLU

[email protected]