Ercan TOPAÇ

Çemişgezek İlçe Belediyesi, yıllardır yaşanan çöp sorununu kurduğu katı atık depolama tesisi ile çözdü.

İlçede vahşi çöp depolama ortadan kalkarken katı atık depolama tesisinde haftalık yaklaşık 25 ton çöp toplanıyor. Toplanan çöpler transfer rampasında özel olarak alınan semi treylerlerle Elazığ'a gönderiliyor ve burada elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

2 hafta gibi bir sürede yaklaşık 45 ton çöpün Elazığ’a gönderilerek enerjiye dönüştürüldüğünü aktaran Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, hem çöp sorununu çözdüklerini hem de enerji üretimine destek sağladıklarını söyledi.

Yapacakları transfer sonucunda bir aylık sürede ilçedeki çöp sorunu ile ilgili büyük bir değişim yaşanacağını ifade eden Yıldız, “Yaptığımız sistem ilçelerimiz arasında bir ilk. İlçeye bir çöp transfer rampası kazandırdık ve akabinde de bir semi treyler aldık. Bu sistem ile ilçede çıkan tüm çöpleri Elazığ’a göndermeye başladık ve orada elektrik enerjisine dönüşüyor. Haftalık ortalama 25 tona yakın çöp toplayıp gönderiyoruz. İlçemizde kendi araçlarımızla topladığımız çöpler, transfer rampasına günde iki defa geliyor. Rampada yaptığımız huni sistemi ile tıra yükleniyor. Daha sonrasında ise haftalık olarak ekip arkadaşlarımız alıp Elazığ'a götürüyor. Yaptığımız proje ilçemize hayırlı olsun. Çemişgezek Belediyesi olarak vahşi depolamaya son veren bir belediyeyiz” dedi.