Konuyla ilgili konuşan Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, ilçeye bağlı Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası’nda başlayan yangının önce söndürüldüğünü ancak yangının yeniden başladığı yönünde haber aldıklarını söyledi.

İtfaiye ekipleri ile gönüllülerden oluşan grupların yangına müdahale için bölgeye gittiğini belirten Kırmızıçiçek, “Yangının çıktığı böle sık ormanlık. Kuru otlar nedeniyle de geniş bir alan yangından zarar gördü. Müdahale edilmeye çalışılıyor” dedi.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü ile Tunceli Valiliği’ne de yangının söndürülmesi amacıyla başvuru yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Vatandaşlar tarafından yapılan başvuruda, “Bölgede başlayan yangın 24 saattir devam etmekte. Binlerce ağaç ve hayvan yanarak yok oldu fakat hala yangına bir müdahale yapılmıyor. Ormanlarımız göz göre göre yok ediliyor. Yapılan kaçak baraj nedeniyle köylünün ulaşımı aylar evvelden engellenmiş olduğu için halkın yangını söndürebilmesi imkansız derecede zor! Yangın bu gece devam ederse evleri o bölgede olan ama köprü olmaması sebebiyle kaçacak imkanı olmayan insanlar da tehlike altında. Tüm sorumluları göreve davet ediyoruz! Müdahalenin neden yapılmadığı konusunda da açıklama talebimizi sunuyoruz!” ifadelerine yer verildi.