Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma neticesinde Nazımiye’deki Açık Hava Tapınım Alanını birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.

Koruma Bölge Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Tunceli İl, Nazımiye İlçesi Aşağı Doluca Köyü, Kale Mezrası sınırları dahilinde yer alan, herhangi bir sit alanı içerisinde bulunmayan, Açık Hava Tapınım Alanının 2863 sayılı kanun kapsamında tescil edilmesini içeren Elazığ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 17.09.2013 gün 2917 sayılı yazısı ekindeki Elazığ Müze Müdürlüğünün 13.09.2013 gün ve 1033 sayılı yazısı ve 13.09.2013 tarihli uzman raporu okunda. Dosyası incelendi. Yapılan görüşmeler sonucunda;

nazimiye_ic.jpg

Tunceli İli, Nazımiye İlçesi, Aşağı Doluca köyü, Kale Mezrası sınırları dahilinde yer alan, Açık Hava Tapınım alanının birinci Derece Arkeolojik Sit olarak tescil edilmesine, sit sınırının kararımız eki 1/5000 ölçekli haritada işaretlendiği şekliyle belirlenmesine karar verildi.”